Paikalliset

Teefirma Nordqvist muuttamassa Vantaalta Nurmijärvelle

Kuvituskuva.

Armi Suojanen

Ilvesvuoren yritysalueelle on tulossa uusi toimija, kun kunta on osoittanut sieltä tontin teejuomiin erikoistuneelle Suomen Elintarviketuonti Oy Nordqvist Oy:lle.

Kunnan mukaan yritys on suunnitellut ensi vaiheessa noin 2 500 kerrosneliön suuruisten toimitilojensa rakentamista kohteena olevalle kiinteistölle. Tällä hetkellä yritys toimii Vantaalla vuokratiloissa ja työllistää noin 20 henkilöä.

Tontin pinta-ala on noin 8 714 neliötä ja rakennusoikeus 5 228 kerrosneliötä. Kauppahinta on 444 380 euroa. Minimirakentamisvelvoitteeksi kunta asetti kolmen vuoden kuluessa 2 500 kerrosneliötä.

Kunnanhallitus päätti maanantaina tontin luovutuksesta, ja lopullinen kauppakirja allekirjoitetaan sen jälkeen, kun esisopimuksessa mainitut ehdot ovat täyttyneet, mutta viimeistään vuoden kuluessa.

Teetalo Nordqvist

Suomalainen teetalo Nordqvist on toiminut jo kolmenkymmenen vuoden ajan.

Toimintansa yritys aloitti vähittäiskauppaliikkeenä vuonna 1979, jolloin maustettuihin teelaatuihin ja irtomyyntiin erikoistunut liike oli uusi käsite Suomessa ja tästä alkoi teen tuonti- ja tukkukauppa Nordqvistilla.

Nykyään suomalainen perheyritys ja teetehdas sijaitsevat Vantaalla, Petikossa.

Teen maahantuonnissa ja prosessoinnissa työskentelee noin 20 henkilöä.

Lähde: http://www.nordqvist.fi

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat