Vapaa-aika

Etsijäkoira Sylvi löysi kolmijalkaisen Sissin – syötteinä omenoita, lanttuja, lohta, kanaa, naudanmahaa, makkaraa

Etsijäkoira Sylvi (kuvassa) on saanut vainun Sissistä. Rantalaiset ovat onnellisia, kun Sissi tuli kotiin.

Elina Kestilä-Kekkonen

Intialaisen labradorin Sissin etsintä on päättynyt onnellisesti Hyvinkäällä. Kolmijalkainen Sissi-koira ehti olla kateissa kaksi viikkoa. Koira oli juuri tuotu Suomeen Intiasta, ja heti kun häkin ovi raotettiin kotipihalla, niin Sissi häipyi omille teilleen.

Tästä alkoi tiivis kaksiviikkoinen koirajahti.

Kolmijalkaisen koiran omistaja Iida-Eveliina Rantalainen sanoo, että puolitoistavuotias koira on väsähtänyt ja laihtunutkin karkuretkellä.

– Vauhdikas tyttö, se on valtavan kova juoksemaan ja hänellä on hyvä tasapaino. Ensimmäisen vuorokauden Sissi nukkui täysin, Iida-Eveliina toteaa.

Etsintäpartioon kuulunut nurmijärveläinen Elina Kestilä-Kekkonen kommentoi eilen Facebookissa, että etsijäkoira Sylvin ensimmäinen aivan ikioma keikka ilman isoveljiä päättyi juuri kahden viikon karkureissun jälkeen onnistuneeseen loukutukseen.

Kestilä-Kekkonen lähti Nurmijärveltä koiransa kanssa Hyvinkään suuntaan hakemaan Sissiä. Etsijäkoira Sylvi alkoi paikallistaa, missä Sissi luuraa.

Iida-Eveliina Rantalainen on helpottunut, kun Sissi on taas kotona Hyvinkäällä.

Sissistä tehtiin useita näköhavaintoja ja metsään laitettiin kaksi loukkua herkkupaloineen.

Ensimmäiset näköhavainnot olivat Pavinmäen ja Martin alueelta sekä Willan läheltä Suokadulta ja Tanssikalliosta. Arka Sissi päätti etsiytyä rauhallisemmille paikoille Ahdenkallioon ja Ridasjärvelle.

Etsijöiden mukaan koira liikkui runsaat 10 kilometriä.

Etsijäkoiraliitto

Etsijäkoiraliiton kouluttamat etsijäkoirakot tekevät työtä hyväntekeväisyytenä, pyyteettömästi ja puhtaasta auttamisen ilosta.

Yleensä matkakulut korvataan etsijöille.

– Aivan ihanat omistajat, jotka noudattivat ohjeita piirulleen ja antoivat kaikkensa karkurin etsimisessä. Vapaaehtoistyö on suurta tunteiden vuoristorataa, Tampereen yliopiston professori Elina Kestilä-Kekkonen.

Etsijäkoiraliiton vapaaehtoinen puhelinneuvonta (p. 040 724 8614) antaa neuvoja, miten karkuri saadaan parhaiten kotiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Vapaa-aika

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat