Paikalliset

Klaukkalan ja Rajamäen yläasteet unholaan – koulut saavat uudet nimet

Kuvituskuva

Arkisto

Seuraavan lukukauden alkaessa 1.8.2017 saa Numijärvi kaksi uuden nimistä koulua. Rajamäen yläaste tullaan jatkossa tuntemaan Seitsemän veljeksen kouluna ja Klaukkalan yläaste Urheilupuiston kouluna.

Nimimuutosten taustalla on kunnan opetuspäällikkö Kati Luostarinen, joka halusi toteuttaa perusopetuksessa toimeenpannut muutokset myös koulujen nimien osalta. 

Itse nimet keksittiin toki kyseessä olevissa kouluissa.

– Lainsäädännöstä on jo hyvän aikaa sitten poistettu ala-asteiden ja yläasteiden välimaasto. Niinpä oli aika keksiä nimet näille kahdelle koululle, Luostarinen kiteyttää.

Hänen mukaansa uusien nimien valinta herätti tunteita, ja Klaukkalan yläasteen nimen säilyttämiseksi kasattiin myös kuntalaisaloite. Lopulta valinta sujui kuitenkin sopuisasti.

Klaukkalan yläasteella nimikilpailu toteutettiin sähköisellä kyselyllä kaksivaiheisena. Ensin oppilaat saivat vapaasti ehdottaa uutta nimeä koululle. 
Nimiehdotuksia saatiin kaiken kaikkiaan 52.

Oppilaskunnan hallitus ja koulun johtoryhmä keskustelivat ehdotuksista ja valitsivat niistä yhdessä kolme nimeä, joista oppilaat äänestivät omaa suosikkiaan. Suoritetussa äänestyksessä eniten kannatusta saivat nimet Urheilupuiston koulu, Kaviometsän koulu ja Isosuon koulu.

Rajamäen yläasteella oppilailla oli kahden viikon aikana mahdollisuus ehdottaa koululle uutta nimeä. Koulun johtoryhmä poimi esityksistä neljä ehdokasta, joista järjestettiin oppilaille neuvoa antava Kahoot-äänestys. Äänestykseen vietiin nimet Impivaaran koulu, Rajamäen keskuskoulu, Rajamäen keskusraitin koulu ja Seitsemän veljeksen koulu, ja näistä parhaaksi valikoitui lopulta viimeisin.

Kummat ovat paremmat, uudet vai vanhat nimet?

Vanhat
66% (94 ääntä)
Uudet
34% (48 ääntä)
Ääniä yhteensä: 142

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat