Paikalliset

Nurmijärvelle uusia sähköisiä palveluita – terveystarkastuksen voi nyt tehdä sähköisesti

Raportissa arvioidaan sairausriskejä ja keskimääräistä elinajan odotetta.

Vaikka sähköiset terveyspalvelut lisääntyvät, lääkäreitä ja hoitohenkilökuntaa tarvitaan edelleen.

Päivi Tuovinen

Nurmijärven terveyspalveluissa on otettu käyttöön uusia sähköisiä palveluja tukemaan kuntalaisten oma- ja itsehoitoa.

Sähköinen terveystarkastus ja valmennus -ohjelma on Kustannus Oy Duodecimin sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kehittämä tietokoneohjelma, joka arvioi elintapoja ja henkistä hyvinvointia. Lisäksi sieltä saa valmennusohjelmia elintapojen kohentamiseksi.

eOmahoitokirjasto tarjoaa asiakkaalle hyödyllistä sairaus- ja riskitekijäkohtaista tietoa kotona tapahtuvan hoidon avuksi.

– Uusien palvelujen tavoitteena on saada kuntalaiset kiinnostumaan oman terveytensä edistämisestä ja hyödyntämään valmennusohjelmia, kertoo johtava ylilääkäri Ilpo Salminen.

– Sähköiset palvelut voivat innostaa myös niitä, jotka eivät herkästi lähde lääkärille, hoitamaan omaa terveyttään. Omahoitokirjaston ohjeet voivat myös täydentää lääkärikäynnillä saatuja ohjeita. Osa vastaanotolla kerrotuista asioista kun saattaa herkästi unohtua.

Sähköisessä terveystarkastuksessa saatava raportti omasta terveydentilasta perustuu itse annettuihin vastauksiin. Raportissa kerrotaan myös arvio sairausriskeistä yleisimpiin pitkäaikaissairauksiin ja keskimääräinen elinajan odote nykyisillä elintavoilla.

Elintapoihin vaikuttamalla kukin voi lisätä mahdollisuuttaan elää terveempänä ja pitempään. Valittavana on useita valmennusohjelmia.

Omahoitokirjasto tarjoaa sairaus- ja riskitekijäkohtaisen tiedon lisäksi muun muassa neuvoja ja videoita vaikkapa verenpaineen kotimittaukseen.

Uudet sähköiset palvelut ovat maksuttomia ja kaikkien käytössä.

Ne löytyvät kunnan kotisivuilta: www.nurmijarvi.fi/omaterveys.

Sähköisiä terveyspalveluja

Nurmijärvellä on jo aiemmin otettu käyttöön oma terveys -palvelu, jossa kuntalaiset voivat seurata omaa terveystilannettaan ja terveysarvojaan täydentämällä tietojaan sähköisille lomakkeille.

Verkosta tällä hetkellä löytyvät lomakkeet koskevat kotilääkitystä, terveydentilaa ja verenpaineen omaseurantaa.

Myös suun terveydenhoidon ajan voi tarkistaa ja vaihtaa sähköisesti. Sähköistä ajanvarausta suun terveydenhoidossa ei vielä ole.

Ajan sairaanhoitajalle voi varata sähköisesti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat