Puheenaihe

Miten käy HSL:n maakuntauudistuksen jälkeen? – Johtaja: "Ei olla esittämässä muutosta"

Kuvituskuva.

Anton Soinne

HELSINKI | Viime viikolla julkistetussa hallituksen sote- ja maakuntauudistuksessa ei olla puuttumassa HSL:n toimintaan. Joukkoliikennettä seitsemälle pääkaupunkiseudun kunnalle ja kaupungille järjestävä kuntayhtymä jatkaa toimintaansa samalla tavalla maakuntauudistuksen jälkeen.

HSL:n joukkoliikennesuunnittelusta vastaava johtaja Tero Anttila kertoo, että EU:n asetuksen mukaan alueille tai seuduille on pakko järjestää itsenäisesti toimiva joukkoliikenneviranomainen, jollainen HSL:kin on.

– Tämän toimeenpanosta säädetään nykyisin joukkoliikennelaissa, jonka korvaa tältä osin Liikennekaaren 1. vaihe, joka lakiesitys on eduskunnan käsittelyssä. Siinä ei olla esittämässä muutosta näihin järjestelyihin, Anttila sanoo.

Uudenmaan kunnille, jotka eivät kuulu HSL:ään, muutoksia on tiedossa. Nyt niiden kuntien joukkoliikenteen järjestää Uudenmaan ely-keskus, mutta maakuntauudistuksen jälkeen nämä tehtävät siirtyvät maakunnille.

HSL-kuntayhtymä järjestää joukkoliikenteen Helsingissä, Espoossa, Kauniaisissa, Kirkkonummella, Vantaalla, Keravalla ja Sipoossa. Ensi vuonna kuntayhtymään liittyvät mukaan Tuusula ja Siuntio.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat