Puheenaihe

HSL parantaa moitittua matkakortinlukijaa

Maksuvyöhykkeet tulevat voimaan ensi keväänä ja sitä varten kaikkien matkustajien on vaihdettava matkakorttinsa uuteen.

Don Lehtinen/Arkisto

Helsingin seudun liikenne (HSL) aikoo parantaa uutta matkakortinlukijaa.

Kortinlukija on saanut runsaasti palautetta matkustajilta ja kuljettajilta. Sitä on esimerkiksi moitittu sekavaksi ja aikaa vieväksi.

HSL:n mukaan kortinlukijaa kehitetään nyt yhdessä palvelumuotoilun ammattilaisten ja asiakkaiden kanssa. Lisäksi työhön kutsutaan mukaan kehitysideoita aiemmin esittäneet Aalto-yliopiston opiskelijat ja asiakkaat.

– Käyttöliittymän uudelleen tarkastelun lisäksi teemme töitä myös parantaaksemme kortinlukijan teknistä suorituskykyä, hankejohtaja Eero Nikula kertoo.

Tarkoituksena on muun muassa pohtia, voisiko kortinlukijan ruudulla olevan OK-napin poistaa ja näin nopeuttaa laitteen käyttämistä.

Juuri OK-napin poistamista ovat ehdottaneet Aalto-yliopiston opiskelijat, jotka esittivät tammikuussa oman näkemyksensä siitä, kuinka matkakortinlukijasta saisi nopeamman.

Opiskelijoiden mukaan kortinlukijan suurimmat ongelmat ovat epälooginen toimintajärjestys ja liian kauan kestävä ostotapahtuma.

Heidän ehdottamassa käyttöliittymässä kertalipun ostamiseen tarvitaan vain kaksi vaihetta. Ensimmäiseksi käyttäjä valitsee matkustusalueen napauttamalla haluamaansa vaihtoehtoa ja toisena näyttää korttinsa laitteelle. OK-napin painallus poistuisi välistä kokonaan.

HSL:n mukaan kortinlukijan kehittämisessä on tällä hetkellä kaksi linjaa, nykyisen lippujärjestelmän lukija ja uuden vyöhykemallin lukija.

Uusia käyttöliittymän versioita testataan parhaillaan eri asiakasryhmillä.

Uusia versioita uudesta vyöhykemallin aikaisesta lukijasta tuodaan puolestaan asiakkaiden kokeiltavaksi huhtikuun puolessa välissä.

Kortinlukijoita asennetaan vielä kevään ajan busseihin, juniin ja raitiovaunuihin. Niistä on nyt asennettu puolet. Uudet matkakortinlukijat ovat osa laajaa lippu- ja informaatiojärjestelmän uudistushanketta.

Lue myös: Opiskelijat: Näin HSL:n matkakortinlukijasta tulisi looginen ja nopea

"Suoraan helvetistä" – Yle: Uusi matkakortinlukija on matkustajien mielestä täysi susi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

"Suoraan helvetistä" – Yle: Uusi matkakortinlukija on matkustajien mielestä täysi susi29.11.2016 09.41

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat