Nurmijärven susiepäily varmistui – kyseessä nuori naaras

Nurmijärveltä löytynyt kuollut eläin varmistui nuoreksi nuoreksi susinaaraaksi.

Lukijan kuva

Nurmijärveltä kuolleena lauantaina löytynyt eläin on Eviran suorittamissa röntgentutkimuksissa varmistunut sudeksi.

– Kyse on nuoresta naaraasta. Se, mistä päin susi on, selviää vasta DNA-tutkimuksen valmistuttua, kertoo rikoskomisario Markku Tuominen.

Myös eläimen kuolinaika varmistuu DNA-tutkimuksen tuloksista.

– Evirassa arvellaan, että susi on voinut olla kuolleena muutaman päivän ajan ennen kuin se löydettiin, Tuominen jatkaa.

DNA-tutkimuksen tuloksia joudutaan odottamaan, sillä Evira kerää useamman eläimen näyte-erän ennen kuin lähettää näyteet Helsingin yliopistolle tutkittavaksi.

Nyt sudeksi todettu eläin löytyi Metsäkylästä Vanhan Hämeenlinnantien varrelta. Sen epäillään jääneen auton alle.

Tuomisen tietojen mukaan Nurmijärvellä jäi viimeksi susi auton alle vajaat kymmenen vuotta sitten. Tällöin Nummenniitystä löytynyt eläin todettiin nuoreksi susiurokseksi.

Lue lisää: Riistamiehet epäilevät: Nurmijärveltä löytyi kuollut susi

Written by:

Taina Joutsen

Ota yhteyttä

Lisää aiheesta

Kuolleella eläimellä ja Klaukkalan tammikuisella "sudella" ei yhteyttä – poliisi tyrmää väitteetRiistamiehet epäilevät: Nurmijärveltä löytyi kuollut susiSusihavainto Vantaalla – "Kyllä suden ketusta erottaa"Poliisi teki varman susihavainnon Espoossa – Tutkija: "Osa Uudenmaan susista voi olla Viron sakaaleita"Korson ja Tuusulan susihavaintoja ei vahvistettuVantaan susihavainto vahvistumassa – Peto liikkuu nyt kohti itääEtelässä liikkuu nyt susia – Vantaallakin varma susihavainto Klaukkalan susi todettiin koiraksi – naapurikunnassa varma susihavaintoUseita "susihavaintoja" Klaukkalassa – varmistui koiraksi