Yksi päiväkoti saa pian uuden pihan – muut odottavat vuoroaan

Kaikki Nurmijärven päiväkotipihat kaipaavat varhaiskasvatuspäällikkö Leena Laineen mukaan perusteellista kunnostusta. Rahaa on kuitenkin vain yhteen pihaan. Kuvituskuva.

Arkisto

Piharemppa näyttää, mihin 100 000 euron määräraha riittää.

Tälle vuodelle Nurmijärven talousarvioon päiväkotipihoja varten myönnetty lisämääräraha käytetään kokonaisuudessaan Harjulan päiväkodin pihan kunnostamiseen. Summa on 100 000 euroa.

– Jokaikinen päiväkotipiha pitäisi remontoida perusteellisesti. Jostakin tämä työ on kuitenkin aloitettava, eikä tällä summalla paljon herranhuonetta rakenneta, sanoo varhaiskasvatuspäällikkö Leena Laine.

Olisimme kiitollisia, jos saisimme kymmenen vuoden aikana kaikki pihat kuntoon.

Lisämäärärahan käyttö yhteen kohteeseen näyttää myös sen, mitä 100 000 eurolla voi saada aikaan. Kun Laine työskenteli kymmenisen vuotta sitten päiväkodinjohtajana, hänen johtamansa päiväkodin piha remontoitiin perusteellisesti. Remontti tuli jo silloin maksamaan lähes 200 000 euroa.

– Jos saamme tulevinakin vuosina 100 000 euroa vuodessa käyttöön, niin tarkoituksena olisi laittaa vuosittain yksi päiväkotipiha kerrallaan kuntoon, Laine toteaa.

Päiväkotipihojen tärkeimpinä asioina Laine pitää kunnollisia aitoja ja toimivaa valaistusta.

– Jokaisen Nurmijärven päiväkodin pihalla on vain karkea hiekka. Pihoilla voisi olla myös vähän vihreää ja istutuksia luomassa varjopaikkoja, hän miettii.

Nurmijärvellä on tällä hetkellä 30 päiväkotia. Kaikkien pihat eivät ole kunnostuslistalla.

– Niiden päiväkotien pihoja ei tietenkään kunnosteta, jotka ollaan lopettamassa tai korvataan toisella päiväkodilla, Laine sanoo.

– Olisimme kiitollisia, jos saisimme kymmenen vuoden aikana kaikki pihat kuntoon, hän vielä jatkaa.

Harjulan päiväkodin suunnitteluun on juuri palkattu arkkitehti. Hän kartoittaa parhaillaan pihan nykytilaa, ja on jo tutustunut päiväkodin henkilökunnan toivelistaan siitä, mitä pihalle pitäisi tehdä.

– Piha suunnitellaan toiveiden mukaiseksi, mutta toteutuksen katto on 100 000 euroa, sanoo hankeinsinööri Ossi Kauppila tilakeskuksesta.

Kauppilan mukaan suunnitelman toteuttamista voidaan jatkaa myöhemmin, jos siihen löytyy rahaa.

Harjulan päiväkodin pihan suunnittelu kestää noin kaksi kuukautta. Sen jälkeen valitaan urakoitsija. Rakennustöihin päästänee loppusyksystä.

Written by:

Taina Joutsen

Ota yhteyttä

Lisää aiheesta

Koulupiha vihdoin kuntoon? Yhdistys kerää nyt rahaa porukallaAktiivinen äiti pistää välituntipihan uusiksi – Virpi Uosukainen ei anna Maaniitun välkkäpihan hautautua byrokratiaanPäiväkotipihat halutaan kuntoon – "turhia vaaratilanteita ja viihtyvyyden heikentymistä"