Klaukkalantiellä alkaa kahden liikenneympyrän rakennustyöt – Lahnuksentien risteys uusiksi

Kuvituskuva

Juha Salonen

Nopeusrajoituksen palautumisesta kertovat merkit uupuvat Viirinlaakson kohdalta.

Klaukkalantiellä alkaa ensi viikolla peräti kahden liikenneympyrän rakennustyöt.

Pysyvä liikenneympyrä tulee Kirkkotien liittymään, mutta sen lisäksi Lahnuksentien ja Klaukkalantien risteykseen tehdään väliaikainen kiertoliittymä.

Kunnan liikenneinsinööri Pia Korteniemen mukaan Lahnuksentien kiertoliittymää ryhdytään tekemään lähipäivinä, ja se on käytössä arvion mukaan 9.8.2017 saakka.

Korteniemen mukaan liikenneympyrän muotoutumisessa voi mennä useampi päivä, sillä Lahnuksentien risteyksestä pitää ensin poistaa liikennevalot ja keskisaarekkeet.

Liikennevalot palaavat risteykseen kuitenkin Klaukkalantien tietöiden jälkeen, kun työn aikaista kiertoliittymää ei enää tarvita.

Muutoksia tapahtuu myös linja-autopysäkin kohdalla, sillä Lopen suuntaan kulkevien linja-autopysäkki siirtyy Lahnuksentien risteyksen eteläpuolelle, Helsinkiin päin menevien pysäkkiä vastapäätä.

Korteniemi muistuttaa, että Klaukkalantien ja Lahnuksentien risteyksen väliaikainen liikennejärjestely liittyy Viirinlaakson työmaahan.

Kunta rakennuttaa Viirinlaaksoon parhaillaan katuja ja vesihuoltoa sekä Klaukkalan uuden matkakeskuksen aluetta.

Samassa urakassa parannetaan Klaukkalantietä välillä Seurantie–Lahnuksentie. Klaukkalantielle toteutetaan mm. Luhtajoentien uusi liikennevaloin ohjattu katuliittymä sekä kaistajärjestelyjä.

Rakennusurakan arvioitu valmistumisaika on syksyllä 2018.

– Koska Klaukkalantien länsireunan kevyen liikenteen väylä on pois käytöstä, kehotetaan jalankulkijoita ja pyöräilijöitä mahdollisuuksien mukaan käyttämään Isoseppälän kevyen liikenteen väyliä.

– Myös autoilijoita kehoitetaan etsimään muita reittejä ja välttämään Lahnuksentien risteystä, jos vaan mahdollista.

Nopeusrajoitus herätti ihmetystä

Onko tosiaan näin, että koko Klaukkalan halki aina Lahnuksesta lähtien saa ajaa nyt vain 40 kilometrin nopeudella? Kantautuuko rajoitus tosiaan aina Huvilatien risteykseen saakka? Ja toisessa suunnassa Vantaan rajalle asti?

Näin ihmettelivät Nurmijärven Uutisiin yhteyttä ottaneet lukijat, joiden huomio kiinnittyi Klaukkalantiellä Viirinlaakson työmaan kohdalla oleviin nopeusrajoituskyltteihin ja nopeusrajoituksen palautumisesta kertovien merkkien puutteeseen.

Ely-keskuksen valtuuttaman valvoja Martti Kuikka myönsi keskiviikkona, että molemmissa päissä työmaata pitäisi olla nopeusrajoituksen palautumisesta kertovat merkit.

– Jostain syystä merkit on jäänyt pois, mutta ne hoidetaan sinne mahdollisimman pian, Kuikka totesi Nurmijärven Uutisten tiedustellessa asiaa. Niin Viirin kauppakeskuksen kohdalle kuin Pietarinmäkeen ilmestyikin samantien 50 kilometrin nopeusrajoitusmerkit, jotta työmaan ohi ajavat tietävät nopeuden palautuneen normaaliksi taajamanopeudeksi.

Written by:

Riikka Laine

Ota yhteyttä

Lisää aiheesta

Liikenneympyrä Klaukkalantien ja Kirkkotien risteykseen – rakentaminen alkaa pääsiäisen jälkeen Viirinlaakson työt tuovat muutoksia liikennejärjestelyihin – näin kulkeminen muuttuu KlaukkalassaKlaukkalantielle uusi kiertoliittymä – pakottaa hiljentämään vauhtiaKlaukkalan uusi kauppakeskushanke Viirinlaaksossa ajoi karille – mitä seuraavaksi?Viirinlaakson rakentaminen käynnistyy alkuvuodesta – katujen ja vesihuollon rakennusurakoitsija valittu