Paikalliset

Napit vastakkain henkilökunnan kanssa – yhdeksän turvapaikanhakijanuorta jäähylle

Kuvituskuva.

Johanna Erjonsalo

Nukarilla toimivassa Vantalan alaikäisten turvapaikanhakijoiden vastaanottoyksikössä ja perheryhmäkodissa on tapahtunut sunnuntaina välikohtaus. Sen seurauksena yhdeksän alaikäistä turvapaikanhakijaa vietiin Järvenpään ja Hyvinkään poliisilaitoksille. Välikohtaus tapahtui klo 15.

Itä-Uudenmaan poliisin komisario Joni Tonterin mukaan nuoret olivat poliisilaitoksilla jäähyllä joitakin tunteja.

He pääsivät sunnuntai-iltapäivän ja illan aikana palaamaan yksitellen takaisin kotiinsa. Syytteitä ei nostettu, mutta koska kyse on alaikäisistä nuorista, joukkoriitaan osallistuneista tehtiin lastensuojeluilmoitukset.

Tapahtuma on kirjattu poliisin kirjoihin häiriökäyttäytymisenä.

– Kyse on normaalista kasvatusasiasta eli tilanteesta, jossa nuoret koettelivat pelisääntöjä arkisissa asioissa. Se johti riitaan ja joukkoriitaan, jolloin henkilökunta kutsui poliisit paikalle, Tonteri kuvailee.

Tilanne on ollut uhkaava, mutta nuoret eivät poliisin mukaan käyttäneet väkivaltaa.

Itä-Uudenmaan poliisin edustajat kävivät maanantaiaamuna Vantalassa keskustelemassa nuorten ja henkilökunnan kanssa. Jatkossa Vantala hoitaa asiaa itse.

Vantalasta ei ole haluttu kommentoida tapahtunutta tai tämän hetkistä tilannetta. Tietoa siitä, olivatko riitaan osallistuneet nuoret vastaanottoyksiköstä, perheryhmäkodista vai molemmista, ei ole.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat