Koululaiset palasivat koulutielle Klaukkalassa – "On tämä ollut aika haasteellista"

Lions Clubin jäsen Esa Mäkelä opasti koululaisia suojatien ylitse Lahnuksentien ja Klaukkalantien risteyksessä torstaina.

Juha Salonen

Koululaiset palasivat koulutielle torstaina kun kouluvuosi alkoi.

Klaukkalan Lions Clubin jäsen Esa Mäkelä ohjasi ensimmäistä koulupäivää aloittelevia koululaisia suojatien ylitse Lahnuksentien ja Klaukkalantien risteyksessä.

Lähes kaikki koululaiset taittoivat matkansa polkupyörällä.

Mäkelän läsnäolo oli enemmän kuin perusteltua, sillä monen pienen ja vähän isommankin koululaisen liikennetaidot olivat vielä vähän ruosteessa.

– On tämä ollut aika haasteellista, Mäkelä huokaisi kello 9 aikaan kun koulumatkalaiset olivat päässeet onnellisesti perille.

Klaukkalan Lions Club on ohjannut koululaisten ensiaskeleita liikenteessä jo kymmenen vuoden ajan.

Eniten korjattavaa koululaisilla on Mäkelän mukaan suojatien ylityksissä.

– Heidän pitäisi muistaa, että pyörä on hyvä taluttaa suojatien ylitse etenkin paikoissa, joissa suojatie eroaa eri suuntaan kevyen liikenteen väylästä, hän terottaa.

Mäkelä piti passia juuri tällaisessa kohdassa. Aika moni malttamaton ajoi vartiovuoron aikana suoraa päätä suojatielle, vaikka Mäkelä kehotti taluttamaan pyörän suojatien ylitse.

– Tässä asiassa varttuneempien olisi hyvä näyttää esimerkkiä nuoremmilleen, Mäkelä kehottaa.

Mäkelän vartiopaikka sijaitsi remontin kourissa olevan Klaukkalantien risteysalueen välittömässä tuntumassa.

– Tämä on tällä hetkellä kyllä kaikkein hankalin kohta Klaukkalassa. Autoilijatkin ovat hämillään kun järjestelyt muuttuvat koko ajan, siinä ei ehdi välttämättä seurata kevyttä liikennettä kun täytyy katsoa muita ajoneuvoja, hän sanoi.

Written by:

Juha Salonen

Ota yhteyttä