Paikalliset

Brother Christmas riensi Lepsämän iltapäiväkerhon avuksi – "Itku pääsi helpotuksesta"

TERVEYS Sisäilmaongelmien takia pulassa ollut iltapäiväkerho sai avukseen tunnetun hyväntekijän.

Brother Christmas ryhtyi auttavaksi välikädeksi kuultuaan Lepsämän iltapäiväkerholaisten ahdingosta.

Anton Soinne

Lepsämän koulun vakavien sisäilmaongelmien takia vaakalaudalle joutuneen eka- ja tokaluokkalaisten iltapäiväkerhon toiminta pääsee sittenkin jatkumaan normaalisti.

Koulun liikuntasalin ja kahden luokkatilan käyttöä rajoitetaan 1–2 tuntiin viikossa terveystarkastajan suosituksesta, jonka takia myös iltapäiväkerho menetti paitsi toimitilansa myös lähes kaikki tavaransa.

Nyt kerholle on järjestynyt tilat koulun ruokalasta ja hävitettäväksi joutuneiden tavaroidenkin tilalle on saatu yksityishenkilöiden lisäksi lahjoitus yllättävältä taholta.

– Yksi kerholaisen vanhemmista oli ottanut yhteyttä Brother Christmasiin ja kertonut, ettei edes vakuutusyhtiö korvaa menetettyjä tavaroitamme, palveluntuottaja ja Lepsämän kerhon ohjaaja Miia Kalliomäki kertoo.

Kalliomäen mukaan helpotukselle oli vaikea löytää sanoja kun selvisi, että Jouluveljen kautta iltapäiväkerhon jatko saadaan turvattua.

Brother Christmas on valtakunnallisella tasolla tunnetuksi tullut hyväntekijä, joka aloitti yhden miehen hyväntekeväisyysprojektinsa pari vuotta sitten joulun alla.

Hänen toiminnan tarkoituksena on yhdistää ne jotka tarvitsevat apua ja heidät, jotka haluavat apua antaa.

Myös Lepsämän iltapäiväkerhon kohdalla ajoitus osui enemmän kuin nappiin.

– Sain aamulla soiton Tacticilta, että heillä olisi lahjoitettavana pelejä ja leluja niitä tarvitsevilla. Samana iltapäivänä lepsämäläinen äiti otti yhteyttä ja kertoi iltapäiväkerhon tilanteesta, Brother Cristmas kertoo.

Erityisesti lautapeleihin erikoistunut Tactic lastasikin Kalliomäen auton täyteen uusia tarvikkeita Lepsämän iltapäiväkerholaisia varten.

– Itku pääsi kun tajusin mitä kaikkea heillä oli meille antaa. Nyt saamme kerholaisille virikkeitä ja tekemistä. En osaa sanoa muuta kuin kiitos, kiitos ja kiitos, Kalliomäki toteaa.

Kymmeniä avunpyyntöjä päivittäin saavalle Brother Christmasille sisäilmaongelmat ovat valitettavan tuttu ilmiö.

– Hometalojen kanssa ongelmissa olevilta tulee paljon viestejä. Valitettavasti nämä sisäilmaongelmat tuntuvat olevan Suomessa varsin yleisiä, hän harmittelee.

Onneksi avuntarjoajia löytyy kuitenkin vielä.

– Kokemukseni mukaan halua auttaa kyllä löytyy ja se on huomattavasti helpompaa silloin kun autettava kohde on selkeästi tiedossa, Brother Christmas kuvailee.

Lue myös: Vakava sisäilmaongelma haittaa Lepsämän koulua

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Brother Chrismas rientää apuun – lahjoittaa lasten syöpäosastolle tabletteja kadonneiden tilalle5.4.2017 07.56
Brother Christmas on vuoden vapaaehtoinen: "Ensi vuonna nostan tästä ehkä jo palkkaa"4.12.2016 09.20
Brother Christmas järkkäsi: Laaturaflan ruuat kodittomille – MTV:n video30.5.2016 10.07

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat