Musikantit liittyi Pikku G:n, Rouvalin ja Taavi Vartian seuraan – 2 000 euron kulttuuripalkinto jaettiin jälleen

Nurmijärven Musikantit koostuu noin 30 paikallisesta musiikkivaikuttajasta. Yhdistys vastaa muun muassa Syksy Soi -festivaalin järjestelyistä.

Timo Mokkila

KULTTUURI Kunnan Konstniekka-palkinnon saaja paljastettiin Aleksis Kiven päivän juhlassa.

Nurmijärven kunnan Konstniekka -kulttuuripalkinto on tänä vuonna myönnetty Nurmijärven Musikantit -yhdistykselle.

Palkinnonsaaja paljastettiin Monikossa järjestetyssä Aleksis Kiven päivän juhlassa.

Palkinnon suuruus on 2 000 euroa.

– Olemme älyttömän iloisia. Tuntuu todella hyvältä, että työmme huomioidaan tällä tavalla julkisesti, Musikanttien puheenjohtaja Tuija Rantamäki iloitsee.

Nurmijärven Musikantit ry on vuodesta 2013 alkaen järjestänyt Klaukkalassa ja Lepsämässä Syksy Soi –festivaalia.

Festivaalin järjestelyt nousivat myös yhdeksi oleellisemmaksi palkintokriteeriksi.

Palkinnon vuosittain myöntävän Nurmijärven sivistyslautakunnan mukaan festivaalin ammattimuusikoista koostuva järjestäjäryhmä on tehnyt tapahtumaa oman päivätyönsä ohessa pitkälti vapaaehtoistyönä.

Palkintoraati kiitteli sitä, että muusikot ovat antaneet festivaalin käyttöön taiteellisen osaamisensa ja oman ammatillisen verkostonsa, mikä on näkynyt Syksy Soi –festivaalin ohjelmiston korkeana tasona.

– Nurmijärven Musikantit ry on työpanoksellaan kehittänyt merkittävällä tavalla kotikuntansa kulttuuritarjontaa. Lisäksi yhdistys on ottanut vastuuta tulevien sukupolvien musiikkikasvatuksesta tarjoamalla festivaalikonsertteja myös lapsille, ja viemällä musiikkiesityksiä paikallisiin kouluihin eli sinne, missä ihmiset ovat, sivistyslautakunnan perusteluissa todetaan.

Tuija Rantamäen mukaan Nurmijärven Musikanttien tavoitteena onkin tehdä mahdollisimman monipuolista tapahtumaa, josta jokainen voisi löytää itselleen mieluisan ohjelmaosuuden.

– Vaikka pyrimme huippulaatuun, tärkeää on, ettei esimerkiksi Syksy Soi ole vain pienen porukan korkeakulttuuritapahtuma, vaan tavoitteena on tavoittaa suuri yleisö, hän toteaa.

Yhdistys valmisteleekin jo parhaillaan ensi vuoden festivaalia.

– Olisi kivaa jos Konstniekka-palkintorahoilla voitaisiin järjestää ensi vuoden festivaaleille jotain ekstraa, mutta se jää nähtäväksi, Rantamäki kaavailee.

Nurmijärven kulttuuripalkintoa on jaettu vuodesta 1986 lähtien. Ensimmäisenä vuonna palkinnonsaajia oli kaksi; Jukolan musiikkiosasto sekä Kirkonkylän koulun orkesteri.

Palkinto nimettiin Konstniekaksi vuonna 2003, jolloin se myönnettiin Pikku G:lle eli Henri Vähäkainulle.

Konstniekka on Aleksis Kiven käyttämä sana, joka tarkoittaa taiteilijaa.

Historiansa aikana palkinto on jäänyt jakamatta kerran vuonna 2007.

Lue myös: Eskon puumerkki Jaakko Tepolle  "häntä kuunnellessa on kuin iloinen oinas"

Aikaisemmat Konstniekat

Kunnan kulttuuripalkinto Konstiniekka on aiemmin myönnetty muun muassa tekstiili- ja käsitetaiteilija Jenni-Juulia Wallinheimo-Heimoselle, taidegraafikko Laura Pohjoselle, kapellimestari Santtu-Matias Rouvalille, säveltäjä Panu Aaltiolle, musiikkipäivien Jussi Salmiselle, kirjailija Paula Havasteelle, ohjaaja Taavi Vartialle, näyttelijä Hannu Huuskalle ja Pikku G:lle eli Henri Vähäkainulle.

Kunnan kulttuuripalkintoa on jaettu vuodesta 1986 lähtien.

Written by:

Ulla Yliherne

Ota yhteyttä