Puheenaihe

Tässä on vuoden keittiöteko – vantaalainen idea hyödyntää rohkeasti hävikkiruokaa

Vantaan seurakuntien Yhteinen pöytä -ruokahanke on saanut palkinnon innovatiivisuudestaan. Hankkeen avulla hyödynnetään muun muassa hävikkiruokaa.

Yhteinen pöytä

Vantaan kaupungin ja Vantaan seurakuntien Yhteinen pöytä verkostoineen on voittanut Vuoden keittiöteko -kilpailun. 

Yhteinen pöytä on verkosto, joka luo mallia vantaalaiselle, yhteisölliselle ruoka-aputoiminnalle ja hävikkiruoan keskitetylle jakelulle. Kilpailussa etsittiin ihmisiä ja tekoja, jotka ovat uudistaneet ammattikeittiöiden toimintamalleja, teknologiaa tai palvelumalleja.

Vuoden Keittiöteko -palkinnon myöntänyt tuomaristo kiitti Yhteistä pöytää rohkeudesta ja kyvystä ajatella ja toteuttaa perinteisiä asioita uudella tavalla.

Lisäksi tuomaristo kiinnitti huomiota hävikkiruoan logistiikan tehokkuuteen, mallin monistamisen mahdollisuuteen jopa EU-tasolla ja yhteisen ruokailun sosiaalisen vaikutuksen huomioimiseen ja edistämiseen.

– Palkinto oli meille yllätys, koska yleensä meitä ei nähdä perinteisenä keittiötoimijana. Palkinnossa Yhteinen pöytä -verkostolle on merkittävää, että meidän toiminnastamme on bongattu laatu. On tärkeää, että myös ruoka-avun kentällä nähdään tarpeellisena laadukas ruuan käsittely, sanoo Yhteisen pöydän palveluesimies Hanna Kuisma.

Tuomaristolle on palkinnossa tärkeää myös se, että on nähty Yhteisen pöydän kokonaismallin sosiaalinen ja ekologinen kestävyys sekä sosiaalisen hyvän tuottaminen.

Yhteinen pöytä valittiin voittajaksi kilpailun järjestäjien mukaan ylivoimaisella äänienemmistöllä. Kilpailuun on kuka tahansa saanut ehdottaa sopivaa ehdokasta. Heistä kilpailun järjestäjä Fredman Group valitsi kymmenen kärkiehdokasta, joista tuomaristo päätti voittajan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat