Paikalliset

Nurmijärvi älähtää Helsingin tietöistä – 5 kilometrin matkaan kuluu jopa 40 minuuttia

Kuvituskuva

Arkisto / Riikka Laine

Nurmijärven kunta ja Nurmijärven ja Helsingin välistä linja-autoliikennettä harjoittava Nurmijärven Linja Oy vaativat Helsingiltä selvitystä Mannerheimintien linja-autoliikenteen sujuvoittamisesta.

Kunnan ja bussiyhtiön mukaan useilla Mannerheimintiellä ja sen tuntumassa olevilla rakennustyömailla on poikkeuksellisen suuri vaikutus linja-autoliikenteeseen ja ajoaikoihin.

– Kampin terminaalin ja Ruskeasuon välinen ajoaika on normaalisti 10–15 minuuttia, mutta nykyään se on etenkin ruuhka-aikoina poikkeuksetta yli 30, usein jopa 40 minuuttia, Nurmijärven Linja Oy:n toimitusjohtaja Antti Korsisaari kertoo.

Kampista Ruskeasuolle on noin viiden kilometrin matka.

Alueella tehdään tietöitä muun muassa Tukholmankadun sekä Reijolankadun kohdilla. Lisäksi tietöitä tehdään Mannerheimintiellä Tilkanvierron sillan ja Koroistentien välillä. 

Nurmijärven ja Helsingin välin linja-autoliikenne on Uudenmaan ely-keskuksen kilpailuttamaa sopimusliikennettä ja liikenteestä maksetaan sovittu korvaus. 

Selvityspyynnön mukaan päivittäiset ruuhkaongelmat Mannerheimintiellä ovat johtaneet liikennöitsijän kustannusten mittavaan kasvuun, kun kuljettajien lakisääteiset ajoajat ylittyvät tai lepoajat eivät täyty. 

Myös matkustajatyytyväisyys kärsii, kun aikataulut eivät pidä eivätkä vaihtoyhteydet toimi.

– Helsingin kaupungille osoitetussa kirjeessä pyydetään selvittämään mahdollisimman pian, miten linja-autoliikennettä voitaisiin sujuvoittaa tämänhetkisestä yksinkertaisin ja nopein toimenpitein, kertoo Nurmijärven kunnan suunnittelupäällikkö Juha Oksanen.

Kunta itse ehdottaa selvityspyynnössä keinoiksi muun muassa yksityisautoilun rajoittamista ruuhka-aikoina ja ohjaamista kiertoteille. Työmaajärjestelyt ja bussien poikkeusreitit tulisi myös selvityspyynnön mukaan järjestää siten, että linja-autoliikenteelle olisi koko matkalla oma kaistansa käytettävissään.

Selvityspyyntö on lähetetty Nurmijärven kunnan ja Nurmijärven Linja Oy:n nimissä Helsingin kaupungin apulaispormestari Anni Sinnemäelle (vihr.) sekä tiedoksi pormestari Jan Vapaavuorelle (kok.) ja Uudenmaan ely-keskukselle.

Kuljetko Nurmijärveltä Helsinkiin bussilla?

En
61% (191 ääntä)
Kyllä
39% (123 ääntä)
Ääniä yhteensä: 314

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat