Perttu Pölösen keksimä musiikkisovellus palkittiin Piilaaksossa – "kilpakumppaneina Google ja Amazon"

MusiClock-sovellus perustuu vuoden luovimmaksi suomalaiseksi startup-tapahtuma Slushissa 2014 valitun Perttu Pölösen Sävelkello-ideaan.

Milla Hägg

Valkjärveltä kotoisin olevan Perttu Pölösen keksimä MusiClock-älypuhelinsovellus on voittanut Kalifornian Palo Altossa järjestetyssä UX Awards -kilpailussa Best Interactive Learning App -pronssipalkinnon.

Nurmijärveltä ponnistavan Pölösen keksintö kilpaili melkoisessa seurassa sillä ehdolla oli myös muun muassa Googlen ja Amazonin tuotteita.

Musiikin teoriaa uudella tavalla opettava sovellus on kansainvälisen kilpailun ensimmäinen suomalainen voittaja.

Pölösen mobiilisovellus pohjautuu hänen keksimäänsä Sävelkelloon.

Intohimoinen musiikkiharrastaja sai Sävelkelloon johtaneen ahaa-elämyksen tuskaillessaan musiikin teorian kanssa kirjastossa tammikuussa 2011.

– Teoria meni yli hilseen. Mietin, voisiko musiikkia selittää yksinkertaisemmin rautalankamallilla, ilman nuottiviivastoa ja jargonia, Perttu Pölönen kertoi Nurmijärven Uutisille viime vuoden toukokuussa.

Pölönen hoksasi, että kellotaulussa on 12 kohtaa, yhtä monta kuin on säveliäkin. Pian hän huomasi olevansa ”jonkin suuren äärellä”. Syntyi Sävelkello, eli puinen sävelalusta ja erilaisia teorian osa-alueita havainnollistavat, käsin liikuteltavat kiekot.

– Sen avulla voidaan oppia ja opettaa konkreettisesti musiikin teoriaa, kuten asteikkoja, sävellajeja ja sointuja, Pölönen kuvailee.

UX Awardsin palkinto oli Pölöselle jo vuoden toinen kansainvälinen tunnustus. Keväällä hänen kehittämä sovellus voitti pääpalkinnon Interaction Awards -kilpailun Expressing-kategoriassa New Yorkissa.

Palkinnon myöntänyt UX Awards on vuodesta 2011 järjestetty kansainvälinen gaala, joka palkitsee vuoden parhaat ja innovatiivisimmat digitaaliset käyttökokemukset.

Tuomaristo koostuu alan merkittävistä osaajista pääasiassa Yhdysvalloista.

Käyttäjän ulla.yliherne@media.fi kuva
Ulla Yliherne