Paikalliset

Setlementti Louhelalle koppi ystävätoiminnasta – Maahanmuuttajien ystäviksi kaivataan vapaaehtoisia

Jyrki Brandt ja Krista Maarajärvi tutkivat Setlementti Louhelan tulevan vuoden teesejä. "Rohkeus kohdata ja luottaa ihmiseen", yksi niistä kuuluu.

Taina Joutsen

SPR:n Klaukkala–Lepsämän paikallisosasto luopuu maahanmuuttajien ystävätoiminnan järjestämisestä resurssipulan vuoksi.

Maahanmuuttajien ystävätoiminta ei kuitenkaan lopu kunnan eteläosissa, vaan se siirtyy Setlementti Louhela ry:lle. Tällä hetkellä Louhela pyörittää Nurmijärvellä suomenkielenkerhoja.

– SPR:n paikallisosasto pyysi meitä jatkamaan sen aloittamaa ystävätoimintaa, kertoo Louhelan vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Krista Maarajärvi.

Maahanmuuttajien ystävätoiminnassa nyt mukana olevia on tiedotettu asiasta.

– Ne vapaaehtoiset, jotka ovat paikallisosaston ystävätoiminnan listoilla, voivat halutessaan siirtyä meidän järjestämään toimintaan, kertoo Louhelan yhteisötyön johtaja Jyrki Brandt.

Louhelan kanssa tehtävän vapaaehtoistoiminnan sopimuksen yhteydessä pidetään haastattelu ja käydään läpi vaitiolo-, vakuutus- ja muut vastaavat asiat. Haastattelut hoitaa Louhelan Nurmijärven työntekijä Jouni Korkeamäki.

Maarajärven ja Brandtin saamien tietojen mukaan Klaukkalan alueella on kymmenkunta SPR:n vapaaehtoistyöhön pohjautuvaa, kantaväestön edustajan ja maahanmuuttajan välistä ystävyyssuhdetta.

– Osa vapaaehtoistyöhön perustuneista ystävyyssuhteista on muuttunut kaveruudeksi, johon ei tarvita enää vapaaehtoistyön tukea, Brandt sanoo.

Hän muistuttaa, että jos yksikin maahanmuuttaja tarvitsee ystävää, tarve on suuri. Brandt toivottaakin myös kokonaan uudet vapaaehtoiset tervetulleiksi ystävätoimintaan.

– Maahanmuuttajia tulee lisää. Mitä enemmän ystäviä on, sen laajempi tukiverkosto voidaan järjestää, eikä ystävyyssuhde muutu liian kuormittavaksi.

Louhela organisoi ystäviä maahanmuuttajaperheille ja täysi-ikäisille yksin maahan tulleille henkilöille. Seurakunta vastaa alaikäisten yksin maahan tulleiden ystävätoiminnasta.

Vapaaehtoinen tapaa ystäväperhettään ainakin kahden viikon välein, osa jopa useita kertoja viikossa. Ystävänä toimiminen muodostuu arkisista asioista, esimerkiksi kuinka pyykkikone toimii ja mikä ruoka on mitäkin. Tärkeä osa ystävyyssuhdetta on suomen kielen opetteleminen.

– Maahanmuuttajan toimeentulo ja Suomessa selviäminen eivät ole ystävän kontolla, Maarajärvi muistuttaa.

Tammikuussa Louhela järjestää Klaukkalassa maahanmuuttajien ystävävapaaehtoistoiminnan koulutusillan. Yhteydenotot Jouni Korkeamäki p.044 704 4424 [email protected]

Haluaisitko ryhtyä ystäväksi maahanmuuttajalle?

Ei
84% (37 ääntä)
Kyllä
16% (7 ääntä)
Ääniä yhteensä: 44

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

HS: Asenteet maahanmuuttoa kohtaan lientyneet 2010-luvulla – lähes puolet suomalaisista haluaa Suomeen lisää maahanmuuttajia3.12.2017 11.55
Ammattikouluihin pääsee pian opiskelemaan alhaisemmalla kielitaidolla – Kaleva: Tarkoitus saada maahanmuuttajat nopeammin töihin15.10.2017 12.01
SPR käynnistelee nyt Klaukkalassa ystävätoimintaa21.4.2015 08.03

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat