Paikallisurheilu

Nurmijärveläisten taekwondokausi päättyi mitalisateeseen – Virosta tuliaisina viisi mitalia

Sinisessä panssarissa otteleva Nurmijärven Taekwondon Iisa Suorela nappasi pronssia.

Matti Holopainen

Taekwondo Nurmijärven ottelujoukkue päätti kilpailukautensa viiden urheilijan voimin Tallinnassa järjestetyssä Korean Ambassador’s Cup:ssa. Kilpailun suojelijana toimi Etelä-Korean suurlähettiläs.

– Turnauksen taso yllätti positiivisesti. Mukana oli joukkueita Virosta, Latviasta ja Suomesta, valmentaja Iiro Suorela toteaa.

Ensimmäisissä ulkomaan kilpailuissaan edustanut Niko Myllynen nappasi hopeaa. Myllynen pääsi kokeilemaan ottelua, niin ikään ensi kertaa virallisilla taekwondosäännöillä. Virossa myös nuoremmat ottelijat saavat otella pääkontaktilla.

– Niko on harjoitellut pääkontaktiottelua jo pitkään, joten siirtyminen ensi vuonna kadettien viralliseen sarjaan tulee olemaan sujuva. Niko voittikin avauskierroksen ottelunsa jo ensimmäisessä erässä. Finaalissa Niko sai vastaansa Viron edustajan, joka oli tällä kertaa niukasta parempi luvuin 11–9, Suorela tiivistää.

Kokeneempaa kaartia edustivat Iisa Suorela, Taekwondo Nurmijärven riveihin paluumuuton tehnyt Tuikku Holopainen, hallitseva Pohjoismaiden mestari Oskari Viinanen sekä maajoukkue-edustaja Elisa Toivonen.

Iisa Suorela koki karvaan häviön avausottelussaan Latvian edustajaa vastaan.

Hän sai kuitenkin kerättyä kisafiiliksen takaisin ja kuittasi tappion pronssiottelussa virolaista vastaan tasaisen ottelun päätteeksi. Voitetun pronssiottelun myötä Suorelan sijoitus oli kolmas.

Tuikku Holopainen, Elisa Toivonen ja Oskari Viinanen jatkoivat tuttua vahvaa linjaansa voittamalla tyylikkäästi kaikki ottelunsa, joten koko kolmikko palkittiin kisojen päätteeksi kultamitalein.

Tuikku Holopainen palkittiin lisäksi turnauksen parhaana ottelijana.

– Viron kilpailu oli hyvä päätös kaudelle. Nyt levätään hiukan ja välipäivinä aloitetaan valmistautuminen vuoteen 2018. Uusi kisakausi starttaa PM-kilpailuilla tammikuun lopussa, Suorela kertoo.

Ottelujoukkueen päätavoite vuonna 2018 ovat kadettien EM-kilpailut, johon edustuspaikkaa tavoittelevat Rasmus Suhola ja Tuikku Holopainen.

Kausi on ollut tietysti menestyksekäs, mutta myöskin raskas, joten nyt on hyvä hiukan ladata akkuja. Tänä vuonna painopiste oli ulkomaan kokemuksen kerryttämisessä ja ensi vuonna vauhti ei tule ainakaan hidastumaan.

Joukkueen fysiikkavalmennus on edennyt paremmin kuin aluksi osattiin edes kuvitella, ja joukkue on päivä päivältä vahvempi.

– Taekwondo Nurmijärvi haluaa kiittää kaikkia tukijoitaan kaudesta 2017. On ollut myös ilo huomata kuinka monet seuraavat menestystämme eri medioiden kautta, Iiro Suorela summaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat