Puheenaihe

Kaupunki torppaamassa Helsingin suurmoskeijan suunnittelun – "Liian laaja ja epävarma hanke"

Helsinkiin suunniteltu suurmoskeija on nyt pahassa vastatuulessa. Kaupunkiympäristölautakunta ei halua, että moskeijalle varattaisiin tonttia.

Havainnekuva
Helsingin kaupunkiympäristölautakunta päätti tämän päivän kokouksessaan esittää kaupunginhallitukselle, että kaupunginhallitus ei varaa hakijoille aluetta moskeija- ja monitoimikeskus-hankkeen jatkoselvittämistä varten.
 
Päätös hyväksyttiin yksimielisesti puheenjohtaja Anni Sinnemäen (vihr.) tekemän ja varapuheenjohtaja Risto Rautavan (kok.) kannattaman vastaehdotuksen mukaisesti.
 
Lautakunta toteaa päätöksensä perustelussa pitävänsä tärkeänä, että Helsingin muslimiyhteisöjen toiminnan edellytyksistä huolehditaan osana suomalaista yhteiskuntaa sekä osana pääkaupungin roolia muun muassa asianmukaisten tilojen osalta. 
 
Nyt käsittelyssä olevan hankkeen laajuus ja yhä avoimena olevat kysymykset ja epävarmuustekijät, ennen kaikkea rahoituksen alkuperä sekä mahdolliset rahoituslähteiden vaikutukset eivät kuitenkaan ole lautakunnan mukaan kestävä pohja tälle toteuttamisratkaisulle. 
 
Siksi lautakunta katsoo, että tämän hankkeen osalta ei ole etenemismahdollisuuksia.
 
Suunnitteluvarausasiasta päättää lopullisesti Helsingin kaupunginhallitus. Asian on tarkoitus tulla kaupunginhallituksen päätettäväksi ensi maanantaina 18. joulukuuta.
 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Suurmoskeijaa käsitellään tänään Helsingissä – rahoitus ja vanhoillinen islamin tulkinta herättävät kysymyksiä12.12.2017 11.39
Helsingin virkamiehet: Suurmoskeijalle suunnitteluvaraus Sörnäisiin8.12.2017 09.28
Helsingin suurmoskeijan tontinvarauksen käsittely viivästyy22.11.2017 13.56
Helsingin suurmoskeijan tonttikysymys ratkeaa pian – tässä uusin aikataulu19.10.2017 17.30

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat