Paikallisurheilu

KHT lähtee joulutauolle sarjajohtajana – takana kahdeksan ottelun tappioton putki

Klaukkala Hockey Team pelasi syyskauden voittoisasti kolmosdivarissa ja lähtee joulutauolle sarjajohdossa.

Harri Lepolahti

Klaukkala Hockey Team (KHT) on pelannut miesten kolmosdivisioonassa syyskauden voittoisasti ja nousi joulutauolle lähdettäessä sarjan kärkipaikalle.

Joukkue on selvittänyt viimeiset kahdeksan ottelua tappiotta. Näistä peleistä saldona on seitsemän voittoa ja yksi tasapeli.

Ennen tauolle lähtöä viimeinen peli pelattiin edellisviikon viikonloppuna Klaukkalassa Riihimäen Nikkareita vastaan. Lauantai-illassa nähtiin vauhdikas ja jännittävä 3. divisioonan kärkitaistelu.

Asetelmat tärkeään otteluun eivät olleet KHT:n kannalta parhaat mahdolliset, sillä loukkaantuneiden lisäksi kokoonpanosta puuttui muutama muukin pelaaja.

KHT sai itse otteluun salama-alun, kun Niki Kolehmainen vei vastahyökkäyksestä isännät johtoon vain reilun puolen minuutin pelin jälkeen. Vastustajajoukkue Nikkarit painoi kuitenkin kovaa päälle ja tasoitti ottelun kuuden minuutin kohdalla.

Erä jatkui tasaisena, kunnes erän loppupuolella KHT sortui kahteen peräkkäiseen jäähyyn. Jälkimmäistä ylivoimaa Nikkarit ei jättänyt hyödyntämättä vaan siirtyi 1–2 taukojohtoon.

Toisen erän alku ei ollut isäntien kannalta ruusuinen. Puolentoista minuutin pelin jälkeen jäähyaition luukku oli jälleen avoinna kotijoukkueelle ja Nikkarit siirtyi ylivoimalla 1–3 johtoon. Tämän jälkeen KHT sai kuitenkin paremman otteen pelistä ja ensin Jarkko Leino iski kavennusmaalin erän puolessa välissä ja Niki Kolehmainen tasoitti illan toisellaan ottelun 3–3:een minuutti ennen erän loppua.

Erän lopussa tunteet kuumenivat ja tästä syntyneen välikohtauksen seurauksena Nikkarit saivat yhden ulosajon sekä kahden minuutin jäähyn.

Toisen erän lopetus antoi kotijoukkue KHT:lle hyvät lähtökohdat kolmannen erän alkuun ja isännät käyttivätkin pitkän ylivoiman hyväkseen. Ensin Jarkko Leino laukoi viivasta illan toisen maalinsa ja vain parikymmentä sekuntia myöhemmin Tuomas Orkola vei isännät 5–3 johtoon.

Tämän jälkeen KHT keskittyi ennen kaikkea puolustamaan johtoaan ja pelaamaan viisaasti kiekkoa pois omasta päästä. Tässä onnistuttiin ja lopulta Jere Näsman iski ottelulle sinetin laittamalla kiekon tyhjään maaliin. Näin ollen KHT saavutti ison voiton ja sarjan kärkipaikan joulutauolle lähdettäessä.

Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittiin kaksi maalia iskenyt ja kovia taklauksia jaellut sekä kiekkoja blokkaillut Jarkko Laine.

Klaukkala Hockey Teamin kausi on sujunut nousujohteisesti. Joukkue otti viimeisissä peleissä selvin numeroin voiton paitsi sarjakakkosesta Nikkareista niin myös sarjaa siihen asti pitkään johtaneesta Joukkue IF:stä.

– Alun vaikeuksien jälkeen peli alkoi kulkea ja tällä hetkellä peli näyttää oikein hyvältä, kertoo joukkueen päävalmentaja Toni Kleemola.

Kevätkaudella KHT:llä on jäljellä sarjassa kuusi ottelua. Päävalmentaja uskoo entistä vahvemmin joukkueen mahdollisuuksiin.

– Jos samalla tavalla jatketaan pelaamista, niin ei ole mitään epäilystä sen suhteen, etteikö joukkue menisi nousukarsintoihin, toteaa Kleemola.

KHT:n pelit jatkuvat tammikuun ensimmäisenä viikonloppuna vieraspelillä Karhu-Kissoja vastaan. Sarjan viimeiset ottelut pelataan helmikuun loppuun mennessä, jolloin on selvillä kaksi parasta jotka pääsevät nousukarsintaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat