Paikalliset

Strutsit vaihtuivat talviseen taiteeseen – "ennakkoluuloton yhdistelmä maaseutua ja taidetta"

TAIDE Nurmijärven Taideyhdistyksen talvinäyttely järjestetään nyt toista kertaa. Näyttelystä toivotaan perinnettä.

Nurmijärven Taideyhdistyksen puheenjohtaja Vicky Maaranen (tak) ja sihteeri Tarja Rantala uskovat, että talvisesta taidenäyttelystä saadaan yhdistykselle perinne.

Ulla Yliherne

Vaikka Ketolan strutsitilan strutsit viettävätkin parhaillaan ansaittua talvilomaa, tilalla ei kuitenkaan nukuta talviunta.

Tilan juhlasalissa on esillä Nurmijärven Taideyhdistyksen Talven Taikaa -näyttely, joka esittelee yhteensä 29 teosta 15:ltä eri taiteilijalta.

– Saimme nurmijärveläisen kultaseppä Hannu Rantalan juryttamaan näyttelymme. Hannu edustaa erilaista näkemystä, koska hän ei ole kuvataiteilija. Tavoitteenamme onkin tuoda esille sitä, että taidenäyttely voi olla paljon muutakin kuin kuvataidetta. Nytkin esillä on esimerkiksi keramiikkaa ja korutaidetta, Taideyhdistyksen puheenjohtaja Vicky Maaranen kertoo.

Taidenäyttely voi olla paljon muutakin kuin kuvataidetta.”

Taideyhdistys järjestää talvinäyttelyn nyt toista kertaa. Maaranen uskoo, että tapahtumasta saadaan perinne.

– Tämän talven näyttelypaikka on ihana. Täällä strutsitilalla voimme yhdistää ennakkoluulottomasti taidetta ja maaseutua, Maaranen kiittelee.

Taideyhdistyksellä on parhaillaan kiikarissa uusi toimitila, sillä nykyinen paikka Kirkonkylässä on käynyt liian ahtaaksi.

– Jotta yhdistyksemme pystyy oikeasti laajentumaan, tarvitsemme uudet toimivammat tilat. Nykyinen tila on liian pieni ja vanhanaikainen, hän toteaa.

Puheenjohtaja innostuu visioimaan, että ideaalitilat olisivat helposti saavutettavissa niin, että sisään voisi piipahtaa vaikka ohikulkumatkalla. Lisäksi haaveena on isot ikkunat, joiden kautta taidetta voisi ihailla.

– Nurmijärven ongelmana on, ettei meillä ole muita näyttelytiloja kuin kirjastojen yhteydessä olevat galleriat. Olisi hienoa, että yhdistyksen uudet tilat taipusivat paitsi näyttelyihin myös kurssien ja tapahtumien järjestämiseen, Maaranen toteaa.

Yhdistykseen kuuluu tällä hetkellä noin 80 jäsentä. Maarasen ja Taideyhdistyksen sihteerin Tarja Rantalan mukaan toiveena on, että mukaan saataisiin myös nuoria taiteilijoita.

– Olemme poistaneet alle 18-vuotiaiden jäsenmaksun, jotta kynnys liittyä yhdistykseen olisi matalampi. Iloksemme mukaan onkin tullut jo pari nuorta, Rantala iloitsee.

Talven Taikaa -näyttelyyn voi tutustua aina tammikuun 13. päivään saakka. Taideyhdistyksen seuraava näyttely on myös jo työn alla.

– Galleria Villessä aukeaa 10. tammikuuta pitkäaikaisen jäsenemme Liisa Rannan muistonäyttely. Näyttely esittelee laajasti hänen tuotantoaan. Siitä tulee hieno ja herkkä näyttely, Maaranen paljastaa.

Talven Taikaa -näyttely Ketolan strutsitilalla 13. tammikuuta 2018 saakka. Avoinna ke, to ja la klo 10–15.

Nurmijärven Taideyhdistys

Toiminut Nurmijärvellä vuodesta 1979.

Yhdistys toimii osoitteessa Punamullantie 12 A, 01900 Nurmijärvi.

Yhdistyksen tarkoituksena on tukea kulttuuriarvoja tarjoamalla erilaisia kulttuuripalveluja ja harrastustoimintaa sekä kannustaa omaehtoisen luovan tekemisen pariin.

Yhdistykseen kuuluu tällä hetkellä noin 80 jäsentä.

Yhdistys vuoden suurin tapahtuma on Nurmijärveläisen taiteen vuosinäyttely.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat