Puheenaihe

Suomalaisilta positiivista palautetta tänään päättyvästä Kinkkutemppu-kampanjasta – yhteyshenkilö uskoo, että tavoitemäärä täyttyy

Kinkkurasvojen keräykseen keskittynyt Kinkkutemppu-kampanja päättyy tänään.

Kinkkurasva kierrätetään uusiutuvaksi polttoaineeksi. Arkistokuva.

Arkisto / Ville Keto

Valtakunnallinen kinkkurasvojen keräämiseen keskittynyt Kinkkutemppu-kampanja päättyy keräämisen osalta tänään torstaina.

Kampanjan yhteyshenkilönä toimiva Kemianteollisuuden valmiuspäällikkö Petri Ahola-Luttila on ollut tämänvuotiseen keräykseen tyytyväinen.

– Keräys on onnistunut medianäkyvyydestä ja saamastani positiivisesta palautteesta luodun mielikuvani mukaan hyvin, hän arvioi.

Hänellä ei ole vielä tässä vaiheessa tarkempaa tietoa keräyksen eri osa-alueista, kuten esimerkiksi kerätyn rasvan määrästä.

Syynä tähän on se, että kampanjan toiminta on vastuutettu alueellisesti ja toimintamalli on tehty hyvin itseohjautuvaksi.

– Tarkempaa tietoa eri osa-alueista saadaan kootuksi vasta ensi viikon aikana ja yhteenvetomme hankkeen onnistumisesta tehdään 15. tammikuuta, Ahola-Luttila kertoo.

Ahola-Luttila kuitenkin uskoo, että keräyksessä saavutetaan asetettu tavoite, eli 20 000 litraa uusiutuvaa dieseliä.

Hänen mukaansa vielä ei ole päätetty, jatketaanko keräystä ensi jouluna kampanjana vai jollakin muulla periaatteella. Asiasta tullaan käymään alustavaa keskustelua 15. tammikuuta pidettävässä kokouksessa.

Kinkkurasvoja vastaanottavat vielä tänään ainakin kaikki Suomen K-Citymarketit.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kinkkutemppu haluaa kierrättää 100 000 kotitalouden kinkun paistinrasvat uusiutuvaksi dieseliksi – jos tavoite täyttyy, vähävaraisille perheille lahjoitetaan 20 000 euroa15.11.2017 20.05

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat