Paikalliset

Rauhanyhdistyksen talo saa ison laajennuksen Perttulassa – työt tehdään kokonaan talkoilla

Nurmijärven Rauhanyhdistyksen Perttulassa sijaitsevan toimitalon laajennushankkeen rakennustoimikunnan puheenjohtaja Matti Tölli esittelee tulevaa laajennusosaa. Taloa laajennetaan jo toista kertaa, koska tilat ovat käyneet pieniksi jäsenmäärän kasvun myötä.

Riikka Jokinen

Nurmijärven Rauhanyhdistyksen Perttulassa sijaitseva toimitalo on saamassa rutkasti lisää tilaa.

Lopentien varrella olevaan taloon tehdään parasta aikaa kokonaisalaltaan 744 neliömetrin laajennusta. Vanhoja tiloja säilytetään 927 ja puretaan 206 neliömetriä. Jatkossa tilaa on kokonaisalaltaan 1 671 neliömetriä.

Hankkeen rakennustoimikunnan puheenjohtaja Matti Tölli kertoo, että uuteen osaan tulee muun muassa kokonaan uusi keittiö, monitoimitila, sakasti sekä lastenhoito- ja muita aputiloja. Lisäksi seurasalia ja kahviota laajennetaan. Vanha asunnon osa ja vanha keittiö on kokonaan purettu.

– Laajennus on merkittävä, hän kuvailee.

Edellisen kerran Rauhanyhdistyksen toimitaloa laajennettiin vuonna 2003, jolloin tehtiin muun muassa seurasali ja eteistilat. Sen jälkeen parkkipaikkoja on laajennettu viereisille pelloille. Nyt luvassa on jälleen laajennus, koska yhdistys tarvitsee lisätilaa.

Nurmijärven Rauhanyhdistyksen jäsenmäärä on kasvanut vuosi vuodelta. Kun vanhoillislestadiolaista kristillisyyttä edustava yhdistys perustettiin vuonna 1999, jäseniä oli noin 90. Tällä hetkellä jäseniä on noin 450. Jäseniksi voivat liittyä rippikoulun käyneet.

– Kun lapsetkin lasketaan mukaan, niin meitä on jo yli tuhat. Tilat alkoivat siis käydä pieniksi, Tölli sanoo.

Töllin mukaan jäsenmäärä on kasvanut vauhdilla muun muassa siksi, että kunta on vetänyt lapsiperheitä.

– Tontteja on ollut tarjolla, sijainti on hyvä ja palvelut lähellä.

Rauhanyhdistyksen tilat ovat myös kovassa käytössä, sillä yhdistys järjestää niin seura-, vanhus-, nuoriso- kuin lapsitoimintaakin. Tiloissa pidetään muun muassa sunnuntaisin seurat sekä viikolla erilaisia kerhoja ja kokouksia.

Toimitalon laajennustyöt alkoivat viime keväänä purkutöillä. Rakennustyöt alkoivat viime syksynä.

Remonttia tehdään talkoovoimin. Tölli kertoo, että jäsenet on jaettu kahdeksaan eri alueeseen asuinpaikan perusteella. Tietty alue vastaa aina tietyllä viikolla työmaan yleisistä töistä rakennustoimikunnan ohjeiden mukaisesti. Talkoovuoro osuu kohdalle neljän viikon välein.

Talkootyö onnistu hyvin, sillä jäsenistössä on Töllin mukaan noin 50 rakennusalan ammattilaista.

– Esimerkiksi rakennusmestareita tai -insinöörejä on noin 30.

Remonttia tehdään arki-iltoina. Lauantaisin on isommat talkoot.

Tavoitteena on, että uudet tilat saataisiin käyttöön kesään 2018 mennessä.

– Sen lisäksi, että oma väki toivottavasti ottaa tilan omakseen, niin moni ei tiedä, että tilaisuutemme ovat avoimia ihan kaikille. Kuka tahansa saa tulla mukaan rauhassa ja omana itsenään, Tölli vinkkaa.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat