Paikallisurheilu

Yllätysvieraat täyttivät Klaukkalan jäähallin – huippuvalmentaja saapui vieraaksi

Frozen Boreaksen käsiliikkeitä työstettiin joulukuussa, kun Marigold IceUnityn päävalmentaja vieraili Klaukkalassa.

Anna Kuusisto

Nurmijärven taitoluistelijoiden (NTL) muodostelmaluistelujoukkue Frozen Boreas koki juuri ennen joulua mieluisen yllätyksen, kun Suomen menestyneimmän seniorisarjan muodostelmaluistelujoukkue Marigold IceUnityn (MIU) päävalmentaja Anu Oksanen ja kaksi Marigold-luistelijaa, Miitta Paajanen ja Anni Kaiku, saapuivat nurmijärveläisjoukkueen vieraiksi.

Pienille ja vähän isommillekin luistelijatytöille vierailu tuli yllätyksenä.

Heti vierailun aluksi Minorit-sarjassa luisteleva Frozen Boreas esitti kilpailuohjelmansa. Kun tuttavuutta oli jäällä hetken aikaa tehty puolin ja toisin, alettiin töihin.

Yhteistyössä NTL:n omien muodostelmavalmentajien Elli Tuohimetsän ja Eveliina Elgin kanssa Oksanen tarkasteli muutamaa kohtaa ohjelmassa lähemmin ja valmentajien luvalla ”lisäsi yhdet kädet”.

Käsien lisäämisellä muokkaslangissa tarkoitetaan ohjelmaan kuuluvien käsiliikkeiden lisäämistä koreografiaan. Tämän jälkeen joukkue hioi perusluistelutaitoja Oksasen opastuksella: jokainen boreaslainen kolmikko pääsi Oksasen ohjaukseen yksi kerrallaan ja kaarenvaihtoja otteessa harjoiteltiin ahkerasti.

MIU:n luistelijat Miitta Paajanen ja Anni Kaiku auttoivat opastuksessa ja näyttivät samalla esimerkkiä hyvästä luistelutekniikasta.

He luistelivat myös Boreaksen kisaohjelmaa ja tarvittaessa puolestaan boreaslaiset auttoivat. Paajanen ja Kaiku oppivat kuitenkin nopeasti.

Boreakset puolestaan pääsivät fiilistelemään MIU:n tämän vuotista vapaaohjelmaa yhdessä Paajasen ja Kaikun kanssa.

Lopuksi jäähallissa sekä boreakset että muut katselijat saivat nauttia Paajasen ja Kaikun uistellessa kahdestaan osan MIU:n kisanohjelmasta.

– Heitä oli upeaa katsella jäällä, tuumasivat boreaslaiset.

– Kaarella mentiin koko ajan ja luistelu oli ihanan pehmeää.

Paajasen ja Kaikun mielestä treenaamisessa parasta on arki, yhdessäolo joukkueen kanssa ja se, että voi antaa kaikkensa.

Anu Oksanen oli aidosti tilanteessa mukana ja ohjasi jäällä tottuneesti, lempeästi ja innostavasti.

Lahjakkuuden ja osaamisen lisäksi Oksanen pitää työstään erittäin paljon. Oksanen tuo myös kausi kauden jälkeen jäälle ja lajiin jotain uutta ja raikasta.

Nurmijärven Taitoluistelijat järjestää muodostelmaluistelun kutsukisat lauantaina 27.1 kello 10.30–14.30 Klaukkalan jäähallilla.

Joukkue

Marigold IceUnity (IU) on perustettu vuonna 1987 nimellä Blue Girls. Marigold IceUnity -nimellä joukkue on toiminut vuodesta 1998. Seura on Helsingin Luistelijat (HL).

Suomen menestynein seniorisarjan muodostelmaluistelujoukkue, 2000-luvulla maailmanmestaruuksia neljä, viisi hopeaa ja kaksi pronssia.

Vuonna 2017 MM-kisoissa Colorado Springsissä joukkue sai hopeaa vain hyvin niukalla piste-erolla kultaa voittaneeseen Venäjän Paradiseen.

14-kertainen Suomen mestari.

Anu Oksanen (os. Jääskeläinen) on valmentanut Helsingin Luistelijoissa vuodesta 1993. Hän on koulutukseltaan liikunnanopettaja.

Anu Oksanen on valittu vuoden naisvalmentajaksi kolme kertaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat