Paikallisurheilu

NJS valmistautuu uusiin haasteisiin – miesten edustusjoukkueelle uusi vastuuvalmentaja

NJS juhli nousua kakkosdivariin viime kauden päätteeksi.

Lauri Bergström

Nurmijärven Jalkapalloseuran toiminta on ottanut isoja harppauksia viime vuosina. Erityisesti valmennustoimintaan on tehty isoja satsauksena. Seura on käynnistänyt muun muassa EPS:n kanssa yhteistyön valmennusmetodikoulutuksen muodossa.

Myös miesten edustusjoukkueen taustoissa on tapahtunut muutoksia.

Pitkään joukkuetta valmentanut valmennuspäällikkö Mikko Manninen keskittyy jatkossa seuran valmennuslinjan toteuttamiseen ja juniorivalmennuksen kehittämiseen. Tilalle nousee viime kaudella Mannisen apuna toiminut Marko Tukiainen. Tukiaisella on pitkä kokemus FC Kontusta Kakkosen tasolta sekä pelaajana että valmentajana.

Valmennustiimiin liittyy uutena jäsenenä Teemu Eloranta Hyvinkään Palloseurasta, jossa hän on valmentanut niin edustusjoukkuetta kuin A- ja B-junioreita.

Pelaajapuolella kasassa on kaksikymmentä sopimusta tulevalle kaudelle. Joukkueenjohtaja Tommi Paananen on tyytyväinen tämän hetken tilanteeseen.

– Valmennustiimi vaikuttaa loistavalta. Mako ja Teme ovat kunnianhimoisia kavereita, joilla on kokemusta myös ylemmiltä sarjatasoilta niin pelaajina kuin valmentajina. Myös fysiikkavalmentaja Lasse Lagerblomin ja maalivahtivalmentaja Petri Ojanperän jatkaminen ovat hienoja juttuja ja uskonkin, että meidän valmennustiimi on yksi Kakkosen kovimmista.

Paanasen mielestä myös tilanne pelaajapuolella näyttää tässä vaiheessa hyvältä ja joukkueenrakennus on aikataulussa.

– Olemme tehneet sopimukset avainpelaajiemme kanssa ja joukkueen runko tulee pysymään pitkälti viime kauden kaltaisena. Muutaman vahvistuksen tarvitsemme, mutta vaihtoehtoja kartoitetaan rauhassa.

Yksi tärkeimmistä asioista Paanasen mielestä on joukkueen vahva nurmijärveläisyys. Joukkueessa pelasi viime kaudellakin ainoastaan yksi pelaaja, jolla ei ollut nurmijärveläistä taustaa.

– Pelaamisesta emme pysty maksamaan, mutta haluamme toteuttaa toimintaamme houkuttelevan laadukkaasti ja pelaajista huolehtien, Paananen sanoo.

Tulevalla kaudella haasteet kasvavat niin kentällä kuin joukkueen toiminnallisilla ja hallinnollisilla puolilla myös Palloliiton valtakunnallisen sarjan kilpailumääräyksien myötä. Joukkueen huoltoon ja kotipelitapahtumien toteutukseen tarvitaan palokärkisydämellisiä tekijöitä.

Edustusjoukkueen kapteeni ja yhteistyökumppanuuksista vastaava Lauri Bergström toivookin nurmijärveläisten lähtevän yhdessä joukkueen tueksi. Yksi tapa tukea on hankkia kausikortti.

– Pelaamme mielenkiintoisessa itälohkossa, jossa kohtaamme monia perinteisiä futispaikkakuntia, kuten Kotka, Mikkeli ja Myllykoski.

Bergström tietää, että lisää euroja tarvitaan, jotta sarjatason säilyttäminen Kakkosessa onnistuisi.

– Me emme halua mennä junnuvanhempien taskuille, vaan hankimme tulomme itse. Meillä on jo tällä hetkellä yhteistyökumppaneita ja heille siitä iso kiitos. Jokainen ymmärtää kuitenkin, että kulut kasvavat ensi kaudella reilusti jo pelkästä matkustamisesta, joten etsimme kovasti uusia yhteistyökumppaneita.

Kaudella 2017 tulokset niin tyttö- ja poikapuolella olivat hyviä. Tytöissä 13- ja 14-vuotiaat voittivat Etelä–Länsi-liigan ja pojissa B- ja A-juniorit osallistuvat talvella SM-karsintaan.

Miesten edustusjoukkueen kausi päättyi sarjanousuun Kakkoseen ja naiset olivat lähellä nousua Ykköseen, mutta hävisivät nousukarsinnoissa FC Hertalle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat