Paikalliset

Maahanmuuttajan kavereita kaivataan Klaukkalassa – "Konkreettista auttamista ja hyvän jakamista"

Sauvo Jylhä / Arkisto

Nurmijärven Klaukkalassa asuu ja sinne myös muuttaa vuoden 2018 aikana useita täysi-ikäisiä maahanmuuttajia sekä maahanmuuttajaperheitä.

Paikallisten vapaaehtoisten kautta maahanmuuttajan on helpompi tutustua uuteen kotikuntaan, oppia suomen kielestä ja kulttuurista sekä löytää lisää tuttuja lähipiiriinsä.

Setlementti Louhelan maahanmuuttajan ystävä -vapaaehtoistoiminnan koulutus perehdyttää monikulttuurisen ystävätoiminnan käytäntöihin ja antaa valmiudet toimia maahanmuuttajan vapaaehtoisystävänä.

Vapaaehtoinen sitoutuu tapaamaan maahanmuuttajaa tai -perhettä muutaman kerran kuukaudessa, esimerkiksi viikoittain tai joka toinen viikko. Yhdessä oleminen voi olla ruuanlaittamista, ulkoilua sekä auttamista arjen askareissa, kuten opastamista kodinkoneiden käytössä tai kaupassa käymisessä.

Maahanmuuttajan suomen kieli kehittyy parhaiten keskustellessa ja viettäessä aikaa vapaaehtoisystävän kanssa. Vapaaehtoinen on niin ikään tärkeä linkki uusiin paikallisiin tutustuttaessa.

Ystävätoiminnankoulutus on kaikille avoin, eikä aiempaa kokemusta vapaaehtoistoiminnasta tai monikulttuurisuudesta vaadita. Ystävätoiminnan yhteinen kieli on suomi, joten vapaaehtoisen ei tarvitse osata vieraita kieliä.

– Elekieltä ja huumorintajua varmasti tarvitaan, nauraa Setlementti Louhelan vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Krista Maarajärvi.

– Vapaaehtoistoiminta on antoisaa, sillä myös vapaaehtoinen oppii uusia asioita maahanmuuttajaystävältään. Ystävätoiminta on konkreettista auttamista ja hyvän mielen jakamista omalla paikkakunnalla.

Maahanmuuttajan ystävä -vapaaehtoistoiminnan koulutus järjestetään Klaukkalassa 29. tammikuuta kello 17–20 Klaukkalan kirkolla osoitteessa Ylitilantie 6.

Ilmoittautumiset ohjaaja Jouni Korkeamäelle, 044 704 4424, [email protected]

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat