Puheenaihe

Helsingin leipäjonotus halutaan nyt minimoida – Mistä ruokaa vähäosaisille?

Kuva Myllypuron leipäjonosta.

Jani Jakonen / arkisto

Helsingin kaupunki haluaa selvittää, miten jonotusta vähäosaisille tarkoitetuissa leipäjonoissa voitaisiin vähentää. Asiaa pohtii ensi tiistaina kokoontuva sosiaali- ja terveyslautakunta.

Lautakunta antaa pyydetyn lausunnon kaupunginhallitukselle valtuutettu Maria Ohisalon leipäjonoja koskevasta toivomusponnesta. 

Lausuntoehdotuksessa esitetään, että helsinkiläisiä tulee ohjata leipäjonoista heille sopivan sosiaalisen ja taloudellisen tuen piiriin. Tämän vuoksi sosiaalialan ammattilaiset ovat jalkautuneet leipäjonoihin.

Sosiaali- ja terveystoimi on käynnistänyt jo joulukuussa selvityksen, jossa kartoitetaan yhdessä elintarvikkeita jakavien toimijoiden kanssa uusia ruoka-avun tarjoamisen mahdollisuuksia. Osana selvitystyötä on tutustuttu muun muassa Vantaan Yhteinen pöytä -hankkeeseen.

Myös lautakunta kiinnitti asiaan huomiota, kun se myönsi tälle vuodelle järjestöavustuksia elintarvikejakeluun. Lautakunta totesi, että järjestöjen tulee elintarvikejakelussa pyrkiä siihen, ettei asukkaiden tarvitse jonottaa ruoka-apua ulkona.

Helsingissä yhdistykset, säätiöt ja seurakunnat jakavat maksutta elintarvikkeita tai järjestävät maksuttomia tai edullisia yhteisruokailuja niitä tarvitseville. Ruoka-apua järjestävät toimijat voivat hakea toimintaansa avustusta sosiaali- ja terveyslautakunnalta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Virkamiesten mielestä miljoona olisi ollut leipäjonoille "ekstrabonusta" – IL: Rahaa erittäin paljon käytössä21.12.2017 16.30
Eduskunta otti leipäjonoilta miljoona euroa – Heikki Hursti pettyi: "Ihmeellistä"21.12.2017 15.07
Leipäjonossa nyt koirat ja kissat – "Avun tarpeen suuruus oli järkytys"1.12.2017 08.37

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat