Puheenaihe

Helsinki teki Euroopan ennätyksen – Satamassa peräti 12 300 000 matkustajaa

Satamaliikenne Helsingissä kasvoi viime vuonna etenkin risteilymatkailijoiden ansiosta roimasti.

Päivi Tuovinen / Arkisto

Helsinki nousi viime vuonna Euroopan ja mahdollisesti koko maailman vilkkaimmaksi matkustajasatamaksi 12,3 miljoonalla matkustajallaan.

Erityisesti Tallinnan-linjalla matkustusmäärät kasvavat voimakkaasti. Helsinki ja Tallinna muodostavat yhä selkeämmin ”kaksoiskaupungin”, jossa taloudelliset ja sosiaaliset suhteet ovat tiiviit.

Lisäksi linjaliikenne Tukholmaan, Pietariin ja Travemündeen on jo vuosia ollut vakaata. Myös kansainvälinen risteilyliikenne kasvoi voimakkaasti.

Vuonna 2017 Helsingin Sataman laivamatkustajien kokonaismäärä kasvoi 2,4 prosenttia verrattuna edelliseen vuoteen. Pelkästään linjaliikenteen matkustajamäärä kasvoi 1,8 prosenttia, ja määrä oli 11,8 miljoonaa.

Tallinnan ja Helsingin välillä kulki 9 miljoonaa matkustajaa ja tämä määrä kasvoi vuodessa 3,2 prosenttia. Tukholman ja Helsingin välillä puolestaan oli 2,3 miljoonaa matkustajaa, ja määrä pysyi kuta kuinkin ennallaan.

Helsingissä vieraili 266 aluksella vuoden aikana 478 000 kansainvälistä risteilymatkustajaa, mikä oli kaikkien aikojen ennätys. Lisäystä edellisvuoteen oli peräti kuudennes.

– Varustamot ovat tuoneet Helsinki–Tallinna-linjalle viime vuosina entistä suurempia ja nopeampia aluksia ja lisänneet matkustajakapasiteettia myös sesonkeihin, kertoo Helsingin Sataman matkustajasatamista vastaava johtaja Kari Noroviita.

Helsingin Satama taas on vastannut kysyntään kasvattamalla merkittävästi nopean reittiliikenteen kapasiteettiaan Tallinnan suuntaan ottamalla viime helmikuussa käyttöön uuden Länsiterminaali 2:den aluejärjestelyineen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat