Puheenaihe

Lohjan kuolonkolari: 3-vuotias tyttö ja 1,5-vuotias poika olivat isän kanssa matkalla hevostallille – kuva turmapaikalta näyttää lumisen pimeän tien

Valtatie 25:n onnettomuuspaikalla keliolosuhteet olivat tapahtumahetkellä lumiset ja erittäin liukkaat.

Heli Kurimo

Lohjalla valtatie 25:llä keskiviikkona tapahtuneessa kahden henkilöauton yhteenajossa saivat surmansa lohjalaiset 3-vuotias tyttö ja 1,5-vuotias poika.

Onnettomuudessa loukkaantui vakavasti toista onnettomuusautoa kuljettanut noin 25-vuotias vantaalainen lasten isä. Hän oli törmäyksen jälkeen tajuissaan, mutta jäi puristuksiin, ja pelastuslaitos joutui irrottamaan hänet autosta.

Toista kolarissa ollutta henkilöautoa ajanut noin 40-vuotias lohjalaisnainen loukkasi vain lievästi toista kättään.

Tutkintaa johtava komisario Ilkka Kantola kertoo, että ilmoitus kolarista tuli keskiviikkona kello 17.03.

Onnettomuus tapahtui valtatie 25:llä jonkin matkaa Tanhuhovin liittymästä Virkkalan suuntaan.

– Isä oli kahden lapsen kanssa matkalla hevostallille katsomaan hevosia.

Valtatie 25:lle on rakennettu kyseiselle kohdalle väliaikainen kiertotie, ja ratasillan kohdalla viidenkympin nopeusrajoitus vaihtuu Virkkalan suuntaan mentäessä kahdeksaankymppiin.

– Rajoituksen vaihtuessa isä oli lähtenyt varovasti kiihdyttämään ja oman kertomansa mukaan törmäsi jääkokkareeseen menettäen autonsa hallinnan sillä seurauksella, että törmäsi suoraan vastaantulevan auton nokkaan.

Kolariauton takana olleen ajoneuvon kuljettaja on vahvistanut isän kertomuksen siltä osin, että kysymys ei esimerkiksi ollut ohituksesta.

– Auto vain lähti lapasesta.

Valtatie 25 oli Kantolan mukaan tapahtumahetkellä erittäin liukas ja myös lumi haittasi liikennettä.

Ilkka Kantolan mukaan törmänneet ajoneuvot olivat epäsuhtaisia, sillä kolmihenkinen perhe oli liikkeellä erittäin kevytrakenteisella henkilöautolla, lohjalaisnainen taas isokokoisella farmarilla.

Tie katkaistiin onnettomuuden vuoksi kolmeksi tunniksi. Viisi ensihoitoyksikköä ja lääkintähelikopterin miehistö yrittivät elvyttää lapsia turmapaikalla, mutta turhaan.

Molemmat lapset istuivat takapenkillä, mutta poliisi selvittää parhaillaan, olivatko lapset turvaistuimissa. Pelastuslaitos on aiemmin näin kertonut.

Poliisi epäilee isää tässä vaiheessa kahdesta kuolemantuottamuksesta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja vamman tuottamisesta.

Mikään ei tässä vaiheessa viittaa siihen, että alkoholilla olisi osuutta turmaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat