Puheenaihe

Ravintola-alan väki pokkasi ison kasan palkintoja – he pääsivät kunnialistalle

PRO-gaalassa palkittuja yhteiskuvassa.

Eero Kokko

Ravintola-alan parhaimmistoa palkittiin Helsingin Wanhassa Satamassa järjestetyssä PRO-gaalassa 25. tammikuuta. Tunnustuspalkintoja jaettiin 15 sarjassa, ja voittajat valitsi arvovaltainen tuomaristo. Ammattitaidon lisäksi valinnassa painotetaan esikuvallisuutta, vastuullisuutta ja asennetta.

Voittajien esittelyt löytyvät täältä.

PRO-gaalassa palkittiin ensimmäistä kertaa toimialaa merkittävästi eteenpäin vievä innovaatio tai innovaattori. Sarjassa olivat ehdolla The Box -elämyskonsepti, Hävikkiruokaravintola Loop ja Ravintolaryhmä Oy. Voiton vei The Box.

Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa kehitetty The Box tarjoaa uudenlaisen kustannustehokkaan tavan tuotteiden suunnitteluun, kohderyhmätestaukseen ja markkinointiin. Osallistujien aisteihin vaikutetaan muun muassa mukautuvilla tilaratkaisuilla, visuaalisilla elävillä, tarinaan sitoutuvilla projisoinneilla, tuoksuilla ja äänimaailmalla. Palvelukokonaisuuteen kuuluu kattava ja uusia tutkimusmenetelmiä hyödyntävä mittaamislaitteisto.

– Konsepti tuo ravintolakäynteihin entistä enemmän elämyksellisyyttä, mikä puolestaan lisää ravintolapalveluiden kysyntää houkuttelevuuden kasvun myötä. Näin se tekee hyvää paitsi ravintoloiden liiketoiminnalle myös Suomen taloudelle, sillä ravintola-ala on iso työllistäjä. Uskon, että The Boxista on uudeksi vientituotteeksi, kun se otetaan yhä useammassa paikassa käyttöön, kiittelee tuomariston puheenjohtajana toiminut Antellin toimitusjohtaja Tomi Lantto

Aromi-lehti yhteistyökumppaneineen nostaa tapahtumalla ravintola-alan arvostusta. PRO-palkinnot jaetaan nyt jo 16. kerran. Aiemmin tunnustuspalkinnon ovat voittaneet muun muassa Hans Välimäki, Henri Alén, Tero Mäntykangas, Pekka Terävä, Tomi Björck ja Matti Wikberg.

Aromi-lehti ja Etelä-Suomen Media (muiden muassa Helsingin Uutiset, Länsiväylä ja Vantaan Sanomat) kuuluvat Mediatalo Keskisuomalaiseen.

PRO2018-voittajat:
Ravintolan asiakaspalvelija: Iina Peltonen, Ravintola Nokka, Helsinki.
Kahvilan työntekijä: Heidi Heinonen, Fazer F8, Helsinki.
Ammattikeittiön työntekijä: Benita Elomaa, Fazer Food Services, Helsinki.
Ammattikeittiön kokki: Anita Kauhala-Antonopoulou, Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä, Lahti.
Ammattikeittiön päällikkö: Satu Honkanen, Antell Galleria, Helsinki.
Ravintolan kokki: Nadim Nasser, BasBas & Staff Wine Bar, Helsinki.
Ravintolan keittiöpäällikkö/-mestari: Jari Kumpulainen, Ravintola Caverna, Helsinki.
Ravitsemis- / ruokapalvelupäällikkö: Sirpa Salmi, Sodexo Oy / Neste, Porvoo.
Ravintolapäällikkö: Ari Hujanen, Pirkanmaan osuuskauppa/Ravintola Hovipoika, Tampere.
Hovimestari/sommelier: Otto Sovelius, Ravintola Demo, Helsinki.
Baarimestari: Mari Seppälä, Juuri Yhtiöt Oy, Helsinki.
Opettaja: Tarmo Wasenius, Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Ammattiopisto Joensuu.
Yrittäjä: Joanna ja Jan Westerling, Ravintolat Origo ja Makana, Hanko.
Vastuullisuus: Kotipizza Group.
Innovaatio: The Box.
Lehdistöpalkinto: Iiro Ala-Mutka, ABC Raisio.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat