Paikalliset

Matti Vanhaselle 6,6 prosentin kannatus Nurmijärvellä – päihitti Väyrysen

PRESIDENTINVAALIT  Niinistö ylivoimainen ykkönen.

vanhanen

päivi tuovinen

Keskustan nurmijärveläinen presidentinvaaliehdokas Matti Vanhanen sai kotikunnassaan 6,6 prosenttia äänistä. Tulos on hieman parempi kuin Vanhasen koko maan kannatus. Valtakunnallisesti Vanhanen sai 4,1 prosenttia äänistä, ja oli koko maan viides.

Istuva presidentti Sauli Niinistö (sit.) sai Nurmijärvellä 66 prosentin kannatuksen. Toiseksi eniten ääniä Nurmijärvellä sai vihreiden Pekka Haavisto, 9,4 prosenttia, ja kolmanneksi eniten perussuomalaisten Laura Huhtasaari, 7,7 prosenttia.

Neljänneksi eniten ääniä sai Vanhanen, joka onnistui keräämään enemmän ääniä kuin valitsijayhdistyksen ehdokas Paavo Väyrynen. Väyrynen sai Nurmijärvellä 4,7 prosenttia äänistä.

– Ei muiden vaalityöllä ollut enää kuin vain joidenkin prosenttien vaikutus tulokseen. Niinistö on niin lyönyt leimansa suomalaisiin. Mutta kampanjaa oli mukava käydä, Vanhanen lausui kannattajilleen vaalivalvojaisissa.

Nurmijärven äänestysalueista Vanhanen sai eniten ääniä kotikylässään Lepsämässä, jossa hänen kannatuksensa oli 11,6 prosenttia. Lepsämässäkin Vanhasen edelle ylsi Niinistö, joka sai 63,9 prosenttia äänistä.

Perttulassa Vanhanen sai äänistä 9,8 prosenttia, Metsäkylässä 9,1 prosenttia, Nukarilla 8,5 prosenttia ja Palojoella 8,4 prosenttia.

Herusissa Vanhasen kannatus oli matalin, hänelle äänensä antoi vain 3,4 prosenttia äänestäneistä.

Koko Suomen mittakaavassa Vanhasen vahvinta aluetta oli Oulun vaalipiiri (9,4 prosenttia äänistä) sekä Vaasan (6,8) ja Lapin (6,6) vaalipiirit.

Vähiten ääniä prosenteissa Vanhanen sai Ahvenanmaan (0,6 prosenttia) ja Helsingin (1,5) vaalipiireistä. Kotivaalipiirissään Uudellamaalla Vanhanen sai 2,3 prosentin kannatuksen.

Vanhasen kannalta koko maan vahvin kunta oli Keski-Pohjanmaalla sijaitseva Halsua, jossa hänen kannatuksensa oli 27,3 prosenttia.

Sauli Niinistö sai eniten ääniä kaikilla Nurmijärven äänestysalueilla. Vahvinta hänen kannatuksensa oli Klaukkala A ja Kirkonkylä C -äänestysalueilla, joissa molemmissa hän sai 70,6 prosenttia äänistä.

Nurmijärven äänestysprosentti oli 72,9 Hyväksyttyjä ääniä oli kaikkiaan 22 130 hylättyjä ääniä 54.

Ehdokkaiden kannatus Nurmijärvellä

Sauli Niinistö (sit.) 66 prosenttia (valtakunnallinen tulos 62,7 %).

Pekka Haavisto (vihr.) 9,4 prosenttia (12,4)

Laura Huhtasaari (ps.) 7,7 prosenttia ( 6,9)

Matti Vanhanen (kesk.) 6,6 prosenttia (4,1)

Paavo Väyrynen (sit.) 4,7 prosenttia (6,2)

Tuula Haatainen (sd.) 2,8 prosenttia (3,3)

Merja Kyllönen (vas.) 2,1 prosenttia (3,0)

Nils Torvalds (r.) 0,7 prosenttia (1,5).

Lähde: Vaalit.fi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat