Puheenaihe

Kirjoittaisitko sinä rakkauskirjeitä jäätelölle? – Nämä 6 uutuusjätskiä marssivat pian kauppoihin

Valion kuusi hieman erikoisempaa jäätelömakua ovat valmiina maisteltaviksi jo ensi maaliskuussa.

Valio

Valio vastaa maaliskuussa suomalaisten toiveisiin ja tuo kauppojen hyllyille kuusi yllättävää jäätelömakua, jotka on kehitetty yhdessä kuluttajien kanssa.

Nyt kauppoihin tulevat kuusi makua ovat kreisi kinuski, mansikka-basilika, mustikka-ruis, porkkanakakku, macchiato-suklaa ja salmiakki-chili.

– Herkuttelujäätelöissä pitää olla sattumia ja runsautta, mutta liiallisuuksiin menevä yltäkylläisyys ei viehätä valtaosaa suomalaisista jäätelönsyöjistä. Niinpä meillä pääosassa on itse jäätelö, jonka seassa on sopivassa suhteessa hilloa tai kastiketta sekä makeisten ja keksien paloja, kertoo kategoriajohtaja Jussi Mattsson Valiolta.

Valion uutuusjäätelöiden maut voivat ensi näkemältä tuntua yllättäviltä ja hieman oudoilta.

– Niin on tarkoituskin, sanoo Mattsson.

– Olemme käyttäneet lähtökohtana tekemäämme mittavaa jäätelötutkimusta, johon kuului muun muassa jäätelölle osoitettuja rakkauskirjeitä, ryhmähaastatteluja ja maistelua. Selvä viesti oli, että jäätelönystävät haluavat suosikkiherkkuunsa yllättäviä makuja, Mattson valistaa.

Alkuperäiset ideat makuyhdistelmistä ovat Valion tuotekehityksen käsialaa. Makuja miettiessään tuotekehittäjät hyödynsivät muun muassa kuluttajilta saatuja ideoita, kansainvälisiä ruokatrendejä sekä laajaa osaamistaan suomalaisten makumieltymysten asiantuntijoina. 

Lopulliset valinnat tehtiin kuluttajatestien perusteella.

Vaikka ensimmäiset jäätelöt saapuvat kauppoihin vasta helmi-maaliskuun vaihteessa, Valion tuotekehitys ja Oulun meijerin jäätelönvalmistajat ovat jo pitkällä seuraavien makujen kehittelyssä.

– Tällä hetkellä vahvoilla ovat yksi perinteisempi maku ja yksi todellinen yllättäjä. Näitä jäätelönsyöjät pääsevät maistelemaan syyskuussa, kertoo jäätelöistä vastaava tuotekehittäjä Ulla Helle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat