Puheenaihe

Helsingin keskustan uuden ison terassin nimi on vielä salaisuus

Arkkitehtitoimisto JKMM:n tekemässä havainnekuvassa näkyy Lasipalatsinaukio terasseineen sekä uuteen museorakennuksen liittyvät kummut.

Amos Andersonin taidemuseo

Lasipalatsinaukiolle avataan kesäkuussa uusi 200-paikkainen terassibaari, jonka nimeä ei vielä ole julkistettu.

Terassille tulee myös pieni avokeittiö, josta tarjotaan lounasta sekä pientä iltaruokaa. Terassi on auki myöhään yöhön ja se on toiminnassa syyskuuhun asti.

Uutta keskeistä terassibaaria pyörittävä La Torrefazione rekrytoi terassille parhaillaan henkilökuntaa.

Uusi terassi kuuluu rakenteilla olevaan Amos Rex -kokonaisuuuteen. Kokonaisuus muodostuu Lasipalatsinaukion alle sijoitetusta taidemuseosta, elokuvateatteri Bio Rexistä aulatiloineen ja Lasipalatsinaukiosta.

Taidemuseo on uudisrakennus, joka on rakennettu vuonna 1936 valmistuneen Lasipalatsin yhteyteen, museon rakennustyöt aloitettiin tammikuussa 2016. Hankkeen rakennusbudjetti on 50 miljoonaa euroa.

Lasipalatsinaukio kumpuineen ja terasseineen aukeaa kaupunkilaisille kesällä. Säännöllinen elokuvatoiminta Bio Rexissä alkaa elokuun alussa ja varsinaisen taidemuseon avajaisia vietetään elokuun viimeisellä viikolla.

Amos Rexin ensimmäisestä näyttelystä vastaa taiteilijaryhmä teamLab, joka on on Tokiossa toimiva, noin 500 jäsenestä muodostuva monialainen taiteilijaryhmä.

Lähteet: te-palvelut.fi, Amos Andersonin taidemuseo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Lasipalatsin Amos Rex aukeaa elokuussa – ensimmäinen näyttely "uudelleenmäärittelee todellisuuden"25.1.2018 11.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat