Puheenaihe

"Tällainenko todella on rikoksen uhrin omaisten asema ja oikeudet Suomessa?" – Koskenkylässä murhatun naisen omaiset joutuivat valituskierteeseen korvauksista

Kuvituskuva

Johanna Erjonsalo

Loviisan Koskenkylässä vuonna 2016 murhatun naisen omaiset kritisoivat muun muassa oikeuslaitosta ja Kellokosken psykiatrisen sairaalan johtoa Uusimaan sivuilla. Surmatun omaiset ovat surutyön lisäksi joutuneet valituskierteeseen korvauksista ja myymään omaisuuttaan selvitäkseen murhan aiheuttamista kuluista. Perheen kirjoituksessa käy ilmi, että käräjäoikeus vähensi korvausten saajiksi ainoastaan naisen vanhemmat ja kolme häntä lähimpänä asuvaa sisarusta. Lisäksi Valtiokonttori on hylännyt perheen valitukset siitä, että perheenpään kotivakuutukselta oli nostettu 3 000 euroa.

– Tällainenko todella on rikoksen uhrin omaisten asema ja oikeudet Suomessa? Kannetaan enemmän huolta rikoksen tekijän oikeuksista, kuin yllättäen ja täysin syyttömästi tähän painajaiseen joutuneiden omaisten kärsimyksistä? Koemme, että tyttäremme/sisaremme sekä meidän omaisten ihmisarvoa on syvästi loukattu ja kärsimyksiämme vähätelty. Omaiset ovat myös uhreja, jotka on tuomittu elinkautiseen ilman armahduksen toivoa, naisen perhe kirjoittaa.

– Mielestämme henkilöt, jotka mahdollistivat rikoksen, ovat syyllisiä kuoleman tuottamukseen laiminlyömällä potilaansa valvonnan. Mielentilatutkimuksessa murhaaja oli ja on todettu syyntakeettomaksi, joten vastuu siitä, ettei hän aiheuta ympäristölleen vaaraa, on häntä hoitaneella taholla, Kellokosken psykiatrisella sairaalalla, omaiset kirjoittavat.

– Murhaajan elämässä mikään ei muuttunut, paitsi, että hänestä tuli murhaaja. Meidän elämässämme muuttui kaikki, meidät tuomittiin elinkautiseen.

Lue koko kirjoitu täältä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat