Puheenaihe

Herkkua junamatkustajille: VR laski lähiliikenteen lipunhintoja

Lähijunalippujen hinnat ovat nyt 10 prosenttia halvempia kuin aiemmin.

Sauvo Jylhä/Arkisto

Tästä päivästä lähtien Helsingistä Tampereen ja Lahden suuntaan lähijunilla matkustavat saavat matkalippunsa 10 prosenttia aiempaa edullisemmin.

Hinnanalennus koskee kaikkia VR lähiliikenteen lipputuotteita ja kaikilla lähiliikenteen reiteillä. Esimerkiksi aikuisen kertalippu Helsingistä Riihimäelle maksaa jatkossa 10,80 euroa, kun se aiemmin oli 12 euroa. Aikuisen 30 vuorokauden kausilipun uusi hinta Helsingistä Lahteen on 233,10 euroa. Entinen hinta oli 258,90 euroa.

Lipunhintojen laskiessa myös VR lähiliikenteen sarjalipun voimassaoloaika tuplaantuu. Se on nyt neljä kuukautta.

VR voi laskea hintoja pysyvästi, koska matkustajamäärät ovat kasvaneet ja tehokkuus parantunut digitaalisten lipunostokanavien vuoksi. Uusien digitaalisten kanavien osuus on jo lähes puolet kaikista myydyistä lipuista.

VR lähiliikenteen lippuja voi ostaa muun muassa VR Lähijunat -mobiilisovelluksesta ja vr.fi -verkkokaupasta. Lippuja myydään myös kaikista VR:n lippuautomaateista, asemien lipunmyynneistä ja kaikilta Suomen 600 R-kioskilta.

VR lähiliikenteessä tehtiin vuonna 2017 lähes kahdeksan miljoonaa matkaa. Se on yli 10 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna. VR lähiliikennealue laajeni viime kesänä reiteille Riihimäki–Tampere ja Riihimäki–Lahti. Se on lisännyt matkamäärien kasvua erityisesti näillä reiteillä.

VR lähiliikenne

VR:n lähijunia ovat D-, G-, R-, T- ja Z-junat Helsingistä Lahden ja Tampereen suuntaan.

VR ajaa myös HSL-alueen lähijunia.

Vuosittain lähijunaliikenteessä kulkee yhteensä yli 70 miljoonaa matkustajaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat