Paikallisurheilu

NJS:n B-junnut kovassa paikassa – parhaimmillaan HJK pysyi kurissa, pahimmillaan peli oli katastrofi

NJS:n Vico Salminen ja HJK:n Johannes Yli-Kokko palloa tavoittelemassa. Salminen alusti molemmat NJS:n maalit.

Matti Murto

NJS:n P17 juniorit pelasivat SM-karsintasarjan kolmannen kierroksen kotiottelunsa HJK:ta vastaan Järvenpään monitoimihallissa, jossa on täysimittainen kenttä. 4–2 (4–1) tappioon päättyneessä pelissä tunnelmat vaihtelivat laidasta laitaan.

Molemmat joukkueet aloittivat vahvalla prässillä, HJK mestarivalmentaja Jürgen Kloppin suosimalla tyylillä, jossa ensisijainen vastuu pallon voittamisesta takaisin joukkueelle on sen menettäneellä pelaajalla.

NJS:n 1–0 johto romahti 11 minuutissa 1–4 tappiotilanteeksi.”

Yksi vastalääke tähän on syöttää pallo nopeasti omille, mutta viivyttely ja hätäinen syöttö johtivat pallon menetyksiin tai syöttöön päin vastustajaa.

Näin tapahtui varsinkin ensimmäisen puoliajan jälkimmäisellä puoliskolla.

Alku oli lupaava, peli kulki varsin tasaväkisenä ja NJS meni 5. minuutilla 1–0 johtoon: Vico Salminen nousi laidalla, harhautti HJK:n puolustuksen ja keskitti maalin eteen Jaan-Martin Kalaselle, joka viimeisteli vapaasti B-junnujen ensimmäisen maalin koko karsintasarjassa.

HJK tavoitteli vimmatusti tasoitusta ja onnistui 29. minuutilla, kun Onni Soiniemi onnistui kulman jälkitilanteesta.

Tämän jälkeen ote siirtyi täysin HJK:lle ja NJS pelasi kuin paniikissa. HJK teki pikatahtiin muutaman minuutin välein kolme maalia lisää.

Ensin Adam Markiev hienolla vapaapotkulla kuudentoista kaaren takaa, kolme minuuttia myöhemmin Seth Saarinen laukoi 1–3 suoraan keskityksestä. Ja taas kolmen minuutin kuluttua Natnael Mustonen teki juuri ennen taukoa 1–4.

NJS:n 1–0 johto romahti 11 minuutissa 1–4 tappiotilanteeksi.

Toiselle jaksolle NJS onnistui kokoamaan itsensä ja joukkue pelasi jälleen. HJK:lle tosin tuomittiin rangaistuspotku heti ensi minuutilla, mutta se meni korkeuksiin.

NJS puolusti sitkeästi, mutta puolustuslinja valui hiljalleen yhä alemmas, josta vastahyökkäyksiin väsyneinä oli pitkä matka.

Ottelu oli jo yliajalla, kun Vico Salminen toisti ensimmäisen puoliajan temppunsa.

Nyt hänet kuitenkin kaadettiin kuudentoista alueella ja Onni Pajuoja laukoi rankkarin varmasti maaliin.

Lopputulos 2–4 kuvaa ottelun voimasuhteita.

Lauantai-iltana B-junnuilla oli esittää myös myönteisiä asioita: kaksi tehtyä maalia Klubin verkkoon ja mallikas ryhdistäytyminen täyden paniikin syövereistä toiselle jaksolle.

Seuraava vastustaja on PKKU eli Pallokerho Keski-Uusimaa. Ottelu pelataan lauantaina 24. maaliskuuta kello 11.30 Kalevan tekonurmella.

Juttua muokattu 23.2. klo 9.20: Jürgen Klopp ei suinkaan ole HJK:n valmentaja vaan hän valmentaa Englannin Valioliigassa Liverpoolia.

Tulevaisuuden tähdet

SM-karsintasarjassa pelaa 20 Suomen parasta P16 ikäluokan joukkuetta.

Sarja pelataan kahdessa 10 joukkueen lohkossa, jotka on koottu alueellisesti.

Kummastakin lohkosta neljä parasta pääsee loppusarjaan ja lohkojen viidennet karsivat kahdesta muusta loppusarjapaikasta naapurilohkon kuudensia vastaan.

Karsintojen päätöskierros pelataan 2.4.

Kolmen kierroksen jälkeen ( FC Espoo, Honka, HJK) jälkeen NJS:n muut vastrustajat ovat PKKU (Kerava), TPS (Turku), PK-35 (Helsinki), KäPa (Helsinki) FC Inter (Turku) ja FCFJ (Porvoo).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat