Paikalliset

Nurmijärvi jäi ilman, mutta Riihimäki on saamassa jo toisen Lidlin – myös Hyvinkäälle suunnitteilla uusi myymälä

Sekä Riihimäelle että Hyvinkäälle tarvitaan uusi Lidl, kertoo ketjun toimitusjohtaja.

Sanna Marjakangas laittoi pääsiäishyllyä kuntoon Riihimäen Lidlissä. Tulevaisuudessa kaupunkiin on tarkoitus avata toinenkin myymälä.

Toni Forssell

Kauppaketju Lidl pyrkii vahvistamaan asemiaan Riihimäen ja Hyvinkään alueiden päivittäistavaramarkkinoilla.

Molempien kaupunkien yhdet Lidl-myymälät eivät tunnu enää riittävän, ja tähän haetaankin nyt muutosta.

Riihimäeltä Lidl on jo ostanut Versowoodilta tontin, joka sijaitsee Etelän viertotien ja Kulmalan puistokadun risteyksen tuntumassa. Riihimäen kaupunki on parhaillaan laatimassa sille kaavamuutosta, joka kaupunginhallituksen olisi tarkoitus käsitellä kuluvan vuoden elokuussa.

– Kulmalan puistokadulle rajautuva tontti sopii mainiosti Riihimäen asiakasvirtaan. Tontilla ei ole varsinaisia rakennuksia, joita tulisi purkaa, kertoo Lidlin toimitusjohtaja Lauri Sipponen.

Sipposen mukaan Riihimäen-Hyvinkään seutu on Lidlin kannalta tärkeää markkina-aluetta. Tämänhetkinen tilanne, jossa molemmissa kaupungeissa on ainoastaan yksi Lidl-myymälä, ei ole riittävä. Molemmat myymälät ovatkin hänen mukaansa liian kuormitettuja.

– Nykyisissä myymälöissä asiakaspalvelu sekä henkilökunnan olosuhteet eivät vastaa tavoitteitamme. Haluamme palvella asiakkaitamme paremmin ja siksi pyrimme saamaan kaupunkeihin lisää Lidl-myymälöitä helpottamaan tilannetta, hän sanoo.

Riihimäelle uusi myymälä on siis jo kovaa vauhtia työn alla, mutta naapurikaupunki Hyvinkään suhteen tilanne on edelleen avoinna. Uutta myymälää toki edelleen kaavaillaan ja sen sijaintia etsitään, mutta sen suhteen ei ole vieläkään uutta kerrottavaa.

Sipposen mukaan uuden myymälän paikan löytäminen on ollut valitettavan hidasta.

– Olemme kuitenkin koko ajan yhteydessä Hyvinkään kaupunkiin sekä yksityisiin kiinteistönomistajiin ja toivomme pääsevämme pian ratkaisuun, hän kertoo.

Mahdollisten sijaintitoiveiden suhteen Sipponen ei ota kantaa. Selvää hänen mukaansa kuitenkin on, että Hyvinkää tarvitsee toisen Lidl-myymälän.

– Saamme aiheesta paljon asiakaspalautetta ja toiveita myös paikallisilta asukkailta.

Lidl ilmoitti aikaisemmin tänä vuonna, ettei se aiokaan rakentaa tällä haavaa uutta myymälää Nurmijärven kirkonkylälle.

Myymälän oli tarkoitus sijoittua Rajamäentien ja Raalantien väliseen kulmaukseen, johon kunta kaavoitti yhtiölle tontin. Lidl Suomi Ky:n suunnitteluvaraus raukesi joulukuussa.

Yhtiö oli jättänyt kunnalle suunnitteluvarauspyynnön huhtikuussa 2016. Lidl on hakenut Klaukkalassa sijaitsevan myymälän lisäksi toisen myymälän paikkaa Nurmijärveltä yli neljän vuoden ajan.

Lidlin päätös tuli kunnalle yllätyksenä.

Kaavoituksen valmistuttua Lidl ei ollut valmis maksamaan tontista kunnan teettämien kahden hinta-arviolausunnon mukaista alinta hintaa.

Tontin luovuttaminen alihintaan on EU:n valtiontukilainsäädännön mukaan kielletty ja se voidaan katsoa piilotueksi yritykselle.

Saksalainen perheyhtiö

Lidl on saksalainen perheyhtiö ja yksi Euroopan suurimmista päivittäistavaraketjuista.

Suomessa toimiva Lidl Suomi Ky on kansainvälisen Lidl-ketjun tytäryhtiö.

Vuonna 2017 Lidl Suomi Ky:n liikevaihto oli 1,45 miljardia euroa ja se työllisti 4884 henkilöä. Liikevaihto nousi edellisvuodesta 3,1 prosenttia.

Suomessa Lidl-myymälöitä on tällä hetkellä yli 170.

Suomen ensimmäiset Lidl-myymälät avattiin elokuussa 2002.

Riihimäelle Lidl avattiin syyskuussa 2002 ja Hyvinkäälle heinäkuussa 2006.

Lähde: Lidl Suomi ky

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat