Paikallisurheilu

NJS:n A-junnuille kylmää kyytiä Klaukkalassa – haave SM-loppusarjapaikasta koki kolauksen

Kotijoukkueen Tino Purme ja Eemeli Kivistö taistelevat pallosta keltapaitaisten vieraiden Jesper Karlssonin ja Eerik Miettisen (3) kanssa.

Matti Murto

NJS:n A-juniorit saivat tiistaina vieraakseen Klaukkalan tekonurmelle Turun Palloseuran. Molemmat joukkueet olivat tasaisessa lohkossa tasapisteissä ja molemmille lisäpisteet olivat tärkeitä. TPS oli lopulta vahvempi ja nousi 1–4 voitollaan lohkon kakkoseksi.

Kuuden asteen pakkasessa, jota kentän suuntainen viima purevoitti, lähtökohdat olivat NJS:lle hiukan edullisemmat; edellinen peli SalPaa vastaan päättyi 5–0 voittoon, kun taas vieraskentälle matkustanut TPS oli kärsinyt 1–3 kotitappion FC Espoota vastaan.

Tilannetta tasoitti muutaman NJS:n avainpelaajan sairastuminen. Kummallakin joukkueella oli edellisestä pelistä vain kaksi vuorokautta toipumisaikaa. Se näkyi enemmän NJS:n otteissa, sillä TPS karkasi toisella puoliajalla selvään 1–4 voittoon.

Olosuhteet olivat katsomolle koettelemus, mutta pelaajiin se pisti vauhtia ja varsinkin ensimmäinen tunti oli lähinnä takapihan lautakasaa muistuttavasta katsomosta käsin mukavaa katseltavaa.

Tilanteet vaihtuivat ja syötöt menivät oikeisiin osoitteisiin.

TPS oli skoutannut neljä maalia SalPaa vastaan tehneen Joonas Mannisen eikä päästänyt tätä maalintekoon. Sen sijaan TPS:n omat nopeat laidat Anton Lindqvist ja Mauro Severino olivat alituinen uhka Tuukka Niemelän vartioiman maalin edustalla.

Lindqvist sai jalkansa vapaaksi 17. minuutilla ja vei vieraat johtoon. Sama mies oli paikalla, kun NJS:n puolustus epäonnistui 38. minuutilla tilanteen purussa ja Lindqvist laukoi eteensä pudonneen pallon maaliin. Puoliaikalukemaksi jäi 0–2.

Heti toisen jakson aluksi NJS pääsi hyvin peliin mukaan, sillä jo ensimmäisellä minuutilla Tino Purme kaadettiin 16 alueella. Mikko Oinonen laukoi rangaistuspotkun ylärimaan, mutta Purme taisteli takaisin kentälle kimmonneen pallon verkkoon.

Mauro Severino vei kulman jälkitilanteesta TPS:n 1–3 johtoon 20 minuuttia ennen täyttä aikaa ja haaveet pisteistä laimenivat.

Lopullisen niitin 1–4:ään Severino iski läpiajosta kymmenen minuuttia myöhemmin. Severinon pari muuta vaarallista läpiajoa NJS:n maalia vartioinut Tuukka Niemelä torjui lähes näytöstyyliin.

Tappio tarkoittaa sitä, että kolmessa jäljellä olevassa pelissä (FCE ja FC Inter vieraskentillä ja FC Honka kotona) on taistelun makua.

Lohkon tilanne

Lohkossa pelaa 10 joukkuetta, joista neljä parasta nousee suoraan, viides karsii B-lohkon kuudetta ja kuudes B-lohkon viidettä vastaan.

Lohkoa johtaa 6 kierroksen jälkeen PK-35 (15 pistettä), seuraavina ovat TPS (12 p.), KaaPo (12 p.), FCE (12 p.) , HJK (12 p.), NJS (9 p.), FC Inter (6p.), FC Honka (3p.) SalPa (0 p.) ja FC Viikingit (0 p.)

Inter ja SalPa ovat pelanneet vasta 4 ottelua, FC Espoo ja Honka 5 ottelua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat