Paikalliset

Metsä-Tuomelan maankaatopaikka sai luvan laajentua – nykyinen tila täyttyy tänä vuonna

Metsä-Tuomelan maankaatopaikan laajennusalue on kooltaan 5,6 hehtaaria.

Taina Joutsen

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt luvan Metsä-Tuomelan maankaatopaikan laajentamiselle ja maa-ainesten käsittelytoiminnalle.

Laajennusalue on kooltaan 5,6 hehtaaria. Laajennusaluetta lähin asuinrakennus sijaitsee koillisessa noin 400 metrin päässä. Seulonta- ja lajittelualuetta lähin asuinrakennus sijaitsee pohjoisessa noin 500 metrin etäisyydellä.

Nykyinen maankaatopaikka, joka on suuruudeltaan 11,2 hehtaaria, täyttyy laitosvastaavan sijaisena toimivan Aino Angervuoren mukaan jo tänä vuonna.

– Emme pysty nytkään ottamaan vastaan ylijäämämaata muualta kuin kunnan itse urakoimilta työmailta. Emme siis nyt voi palvella kuntalaisia tässä asiassa, Angervuori sanoo ja muistuttaa, että kyse on pilaantumattoman maa-aineksen vastaanottamisesta.

Metsä-Tuomelan maankaatopaikalle saa luvan mukaan vastaanottaa ja loppusijoittaa maa- ja kiviaineksia enintään 130 000 tonnia vuodessa.

Vastaanotettuja maa-aineksia saa käsitellä, esimerkiksi seuloa ja lajitella, enintään 15 000 tonnia vuodessa.

Hyödynnettäväksi kelpaavia maa-aineksia saa varastoida kerrallaan enintään 45 000 tonnia. Maa- ja kiviainesten on oltava ensisijaisesti peräisin Nurmijärven kunnan alueelta.

Maankaatopaikka- sekä lajittelu ja seulontatoimintaa saa harjoittaa maanantaista perjantaihin kello 7–17.45 yleisiä juhlapäiviä lukuun ottamatta. Lisäksi maankaatopaikkatoimintaa saa harjoittaa tilapäisesti maanantaista torstaihin kello 19 asti.

Poikkeavista toiminta-ajoista on ilmoitettava etukäteen Uudenmaan ely-keskukselle ja Nurmijärven kunnan ympäristönsuojeluviranomaisille.

Ympäristönsuojelulain ja vesilain mukaiset päätökset Metsä-Tuomelan maankaatopaikasta ja Lepolan purosta ovat nähtävillä valitusajan päättymiseen eli 13. maaliskuuta asti Nurmijärven kunnanvirastossa (Keskustie 2B). Päätökset on luettavissa myös osoitteessa www.avi.fi/lupa-tietopalvelu.

Päätöksiä koskevat valitukset osoitetaan valitusajan kuluessa Vaasan hallinto-oikeudelle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat