Paikalliset

Kommandopipoinen hämärämies tuli Nukarilla vuokra-autolla pihaan – "Enemmän kiukustuin kuin pelästyin"

Kuvituskuva

Teemu Vestovuo

Nurmijärven Nukarilla asuvan pariskunnan pihalle tunkeutui perjantaiaamuna noin kahdeksan aikaan kaksi kasvonsa peittänyttä miestä.

– Toisella oli kommandopipo ja toinen oli peittänyt kasvojensa alaosan huivilla, kertoo kotona miehensä kanssa ollut nukarilaisnainen.

Pariskunnan talo sijaitsee Hämeenlinnantien varressa Tauko.fi -huoltamon läheisyydessä. Tapahtumahetkellä talossa paloi valot ja pihalla oli kolme autoa. Piha oli yön ajan jatkuneen sateen jäljiltä vielä luminen. Tontti on kuusiaidan ympäröimä.

Talon isännän epäilyksen herätti talolle johtavaan tienhaaraan, osittain Hämeentielle parkkeerattu henkilöauto. Huyndai-merkkisessä valkoisessa autossa oli vuokrafirman logot. Autossa istui kaksi ihmistä.

– Ensin luulimme, että auto on tullut hakemaan naapureita. Epäilystä herätti se, että kyse oli vuokrafirman autosta ja että miesten päät kääntyilivät koko ajan puolelta toiselle, nukarilaisnainen kertoo.

Seuraavaksi auto peruutti pihalle ja apukuskin paikalta nousi kommandopipolla varustautunut mies. Kuskilla oli kasvojen alaosan peittona huivi.

– Kun miehet olivat lähes aviomieheni auton kohdalla, avasin ikkunan ja rupesin huutamaan heille, nainen kertoo.

– Minua enemmänkin kiukutti kuin pelotti, hän jatkaa.

Talon isäntä kiiruhti terassin ovesta ulos, jolloin kutsumattomat vieraat säntäsivät autolle ja lähtivät vauhdilla Hyvinkään suuntaan. Talon isäntä ehti ottaa auton rekisteritunnuksen ylös, vaikka sen viimeinen kirjain oli peitetty oranssilla kuormaliinalla.

Pihalle tunkeutuneet miehet olivat pukeutuneet työvaatteisiin. He olivat keskimittaisia.

Pariskunta soitti hälytyskeskukseen pari minuuttia yli kahdeksan. Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen partio saapui paikalle noin puolen tunnin kuluttua.

Siinä vaiheessa poliisit olivat jo saaneet selville, että kyseessä on väärillä papereilla vuokrattu auto. Nukarilaisnainen kiittelee poliisien toimintaa.

Väärillä papereilla vuokratulla autolla tehdyt rikokset ovat Itä-Uudenmaan poliisissa työskentelevän rikoskomisario Markku Lylykankaan mukaan tätä päivää.

– Autovuokraamojen pitäisi olla hyvin tarkkana, Lylykangas sanoo.

Sekään ei aina auta, sillä autoja vuokrataan netin kautta. Maksu maksetaan yrityksen tilille, ja koodi, jolla auton ovi aukeaa, lähetetään asiakkaalle sähköisesti.

– Tällöin ei pystytä varmistamaan, kuka auton varsinainen vuokraaja on ja kuka autoa ajaa. Näin vuokra-autot voivat päätyä vääriin käsiin, Lylykangas kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat