Paikallisurheilu

Perttulan Tähden B-tytöt nappasivat hopeaa lentopallon aluefinaalissa

LENTOPALLO  Perttulan Tähden B-tytöt kohtasivat finaalissa Karkkilan Poikien tytöt.

Perttulan Tähden hopeajoukkue valmentajineen.

B-tyttöjen lentopallon Etelä-Suomen aluefinaalit pelattiin lauantaina 10. maaliskuuta Korian Monitoimitalossa. Perttulan Tähden (PeTä) tytöt olivat jo aiemmin selvittäneet tiensä kuuden parhaan joukkueen joukkoon ja nyt pelattiin lopullisista sijoituksista.

Alkulohkossa ensimmäisenä Perttulan tyttöjä vastaan asettuivat Karkkilan Poikien tytöt. PeTän peli kulki hyvin heti alusta alkaen, mutta kun kovakätisten KaPon tyttöjen hyökkäyksiä ei saatu kiinni, vei Kapo molemmat erä niukasti nimiinsä ja voitti ottelun suoraan 2–0 (25–21, 26–24).

Toinen vastustaja alkulohkossa oli Valkealan Kajo. Kauden aikana Kajoa vastaan on pelattu kahdesti sarjapeleissä ja voitot ovat menneet tasan 1–1.

Ensimmäinen erä alkoi PeTän osalta takkuillen ja Kajo näytti jo karkaavan erävoittoon, mutta kovien syöttöjen ja hienojen hyökkäysten avulla erävoitto tuli lopulta PeTälle.

Toinen erä oli tasaista vääntöä puolin ja toisin. PeTän peli ei kulkenut toivotulla tavalla ja kolmas erä näytti jo häämöttävän edessä. Mutta sitkeä vääntö ja hyvä tsemppi toivat lopulta erä- ja otteluvoiton 2–0 (25–22, 26–24).

Alkulohkon toinen sija takasi paikan välierään, jossa vastaan tuli toisen lohkon voittaja eli PuMa Volley Helsingistä. Myös PuMa on tuttu joukkue kauden ajalta, joten ottelusta tiedettiin tulevan tiukka ja tasainen.

PuMa aloitti ottelun vahvasti eikä PeTän tyttöjen torjunta ja puolustus pysynyt vastustajan nopeiden hyökkäysten tahdissa – ensimmäinen erä selkeästi PuMalle pistein 25–15.

Erätappiosta sisuuntuneet PeTän tytöt kasasivat itsensä toiseen erään ja aloittivat huiman kirin. Vastustaja ei toisessa erässä saanut PeTän tyttöjen pahoja syöttöjä nousemaan.

PeTän tytöt myös puolustivat hienosti vastustajan hyökkäyksiä ja saivat omat hyökkäyksensä tapettua komeasti vastustajan kenttään. Erävoitto PeTälle pistein 25–20.

Edessä oli kolmas ja ratkaiseva erä, josta muodostuikin oikea jännitysnäytelmä ja huikein erä koko kauden aikana – tasapistein ja rintarinnan edettiin erän loppuun asti.

Molemmat joukkueet taistelivat upeasti ja uhrautuvasti jokaisesta pallosta, kunnes erä viimein päättyi PeTän hienoon ässäsyöttöön ja pistetilanteeseen 19–17. Paikka finaalissa oli näin varmistettu otteluvoitolla 2–1.

Finaalissa oli vastassa jo alkulohkosta tuttu KaPo, joka myös viimeisessä pelissä jatkoi vakuuttavaa esitystään.

Tällä kertaa PeTän tyttöjen peli ei yltänyt osaamistaan vastaavalle tasolle, joten KaPo vei ansaitusti kullan suoraan kahdessa erässä erävoitoin 2–0 (25–17, 25–17).

Hopeamitalit ripustettiin päivän päätteeksi hienoa yhteispeliä pelanneiden PeTän tyttöjen kaulaan.

Kolmanneksi turnauksessa ylsi emäntäjoukkue Korian Ponsi, joka kaatoi pronssiottelussa PuMan. Viidentenä oli Espoon Lentis ja kuudentena Valkealan Kajo.

PeTän parhaana pelaajana palkittiin Ella Häsä. Hänen lisäkseen turnauksessa pelasivat Ada Välimäki, Aleksandra Murto, Anna-Mari Moilanen, Emma Tossavainen, Saara Sihvo ja Senni Hurttala, sekä huikeita peliesityksiä esittäneet C-ikäiset Alina Hurttala, Essi Pirttioja ja Maisa Asikanius.

Hopeajokkuetta valmentaa Tiina Hurttala apunaan Nina Moilanen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat