Paikallisurheilu

SM-loppusarjapaikat karkaamassa – A-junnujen tavoite etääntyi, B-junnut romahti lohkonsa jumboksi

JALKAPALLO  Viikonvaihteen pelien jälkeen NJS A:n tavoite etääntyi.

NJS A:n keltapaitainen Joona Tukiainen ja FCE:n kapteeni Sami Stam. Kummatkin tekivät yhden maalin.

Matti Murto

Lujittaakseen otetta SM-sarjapaikasta NJS:n A-juniorit olisivat tarvinneet pisteitä FC Espoolta (FCE) Keski-Espoon tekonurmella.

Toisin kuitenkin kävi ja edellisen viikon lopuksi lohkon ykköspaikalle kiivennyt FCE vei voiton ja pisteet lukemin 5–2 (3–1).

Sarjassa pelataan paljon ristiin, ja lauantain kaksi muutakin peliä päättyivät lukemiin 5–2.

Voitolla NJS:stä kakkoseksi kiivennyt TPS putosi nyt tappiolla PK-35:lle neljänneksi ja NJS:lle selkein luvuin hävinnyt HJK nousi voitolla KaaPosta kolmanneksi. NJS putosi jatkokarsinpaikalta seitsemänneksi.

Jos NJS A laski sen varaan, että loppusarjapaikan käytännössä jo varmistanut FCE ottaa rennosti, pelin alku osoitti heti laskut virheellisiksi. Jo neljännellä minuutilla vei Bledar Kelmendi NJS:n puolustuslinjan taakse toimitetun kaaripallon huonosti hereillä olleen puolustuksen nenän edestä ja laukoi isännät johtoon. Kelmendi teki toisen 25. minuutilla keskityksestä ja ennen puolen tunnin täyttymistä Sami Stam lakaisi maalivahdin alueella pomppineen pallon perille.

Puoliajan lopuksi NJS:n oikealta laidalta rakentama suoraviivainen hyökkäys tuotti viimein tulosta. Eino Kilpeläinen laukoi avopaikasta päin maalivahtia ja kentälle torjutun pallon toimitti maaliin Joona Tukiainen.

Toisen puoliajan alun NJS oli paremmin hereillä, mutta peli ratkesi virheeseen kuudentoista alueella. Jasin-Amin Assehnoun potkaisi Espoolle tuomitun rankkarin varmasti maaliin. Kelmendi viimeisteli hattutempun 74. minuutilla, kun FCE riisti pallon vaarattomassa tilanteessa NJS:n pakilta ja nopea isku muutti lukemat 5–1:een.

77. minuutilla Markus Tukiainen onnistui vihdoin avopaikasta ja kavensi lopputulokseksi 5–2.

Yhdeksän takaiskumaalia kahdessa viimeksi pelatussa ottelussa kertoo selvästi, ettei puolustaminen toimi eikä pisteitä heru.

B-juniorit kohtasi Talin hallissa PK-35:n, joka haluaa lopputurnaukseen ja tarvitsi voiton noustakseen lohkon kuudenneksi jatkokarsintaan oikeuttavalle sijalle.

NJS puolestaan haikaili pistesarakkeen nollan rikkomista. Tämä ei onnistunut, sillä PK-35 nöyryytti vieraitaan toisen puoliajan maalikimaralla murskalukemin 9–2.

Vielä tauolla tilanne oli 2–1 ja NJS pelissä mukana. PK-35 meni läpiajosta johtoon jo neljännellä minuutilla, mutta Anton Salmi tasoitti rajaheiton jälkitilanteesta. Tämän jälkeen NJS:llä oli kaksi avopaikkaa, mutta molemmat tuhlattiin.

PK-35 teki 25. minuutilla taukotilanteeksi 2–1 eikä sen jälkeen hellittänyt. Toisella puoliajalla NJS:n peli hajosi heti alussa, kun NJS:n kulmapotkusta käynnistynyt vastahyökkäys tuotti isännille 3–1 johtomaalin. PK-35 jatkoi maalintekoa viimeistelemällä kulmasta, rangaistuspotkulla, vastahyökkäyksellä kolmannen osuman tapaan NJS:n kulmasta ja parilla läpiajolla.

Kaksi maaleista syntyi lisäajalla; viimeisessä neljä NJS-pelaajaa seurasi keskiviivalta, miten puolustus mahtaa pärjätä. Välillä Anton Salmi kavensi vapaapotkulla 66. minuutilla tilanteeksi 6–2, mutta tämä ei joukkuetta enää sytyttänyt. Voitollaan PK-35 nousi jatkokarsintapaikalle lohkon kuudenneksi ohi TPS:n.

Joukkue jatkaa lohkon jumbona vailla pisteitä. Maaliero on kuusi tehtyä ja 33 päästettyä kuudessa ottelussa.

Seuraavat vastustajat ovat Käpylän Pallo ja FC Inter, molemmat vieraskentillä. Viimeinen vastustaja on nyt yhdeksäntenä juuri NJS:n edellä oleva FCFJ Porvoosta.

Jumbofinaali pelataan Klaukkalassa maanantaina 2. huhtikuuta kello 16.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat