Paikalliset

Uudenmaan maakuntavaltuusto tyrmää maakunta- ja soteuudistuksen

Kuvituskuva.

Arkistokuva

Uudenmaan maakuntavaltuusto tyrmää hallituksen eduskunnalle antaman lakiesityksen maakuntien perustamisesta ja sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistamisesta.

Maakuntavaltuuston mukaan esitys ei ole Uudenmaan asukkaiden etujen mukainen eikä se ota huomioon maan suurimman maakunnan ja pääkaupunkiseudun erityispiirteitä.

– Maakuntavaltuutetut kokevat huolta siitä, ettei Uudenmaan asukkaita ole kuultu, vaikka meitä on lähes 1,7 miljoonaa. Valtuuston näkemyksen mukaan sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistuksesta on tulossa vaikeasti hallittava ja monimutkainen, maakuntavaltuuston helsinkiläinen puheenjohtaja Mari Holopainen (vihr.) sanoo.

Uusimaa tuottaa Suomen bruttokansantuotteesta noin 40 prosenttia. Pääkaupunkiseutu ja Uusimaa on elinkeinorakenteen, tutkimuksen ja ulkomaisten investointien määrän suhteen erityisen tärkeä koko Suomen kehitykselle.

Kasvavalle Uudellemaalle osoitettaisiin kustannusten hillinnän tavoitteesta kolmasosa, noin miljardi euroa.

Uudenmaan maakuntavaltuusto tämän viikon kokouksessaan selkein lukemin esityksen, jossa vaaditaan, että Uudenmaan ja pääkaupunkiseudun erityispiirteet ja kyky hoitaa velvoitteensa kunnittain tai yhteistoiminnassa otetaan huomioon sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistamisessa.

Rakenteeksi tulisi etsiä yhdessä alueen kuntien ja muiden toimijoiden kanssa toisenlainen malli kuin nyt käsittelyssä oleva.

Uudenmaan maakuntavaltuusto nimesi myös kokouksessaan maakuntahallituksen uudeksi puheenjohtajaksi espoolaisen Markku Markkulan (kok.) Hän siirtyy puheenjohtajan paikalle Outi Mäkelän siirryttyä Nurmijärven kunnanjohtajaksi.

Mäkelän tilalle hallituksen jäseneksi nousee Kirsi Lompolo (kok.) Nurmijärveltä, ja hänet nimettiin toiseksi varapuheenjohtajaksi. Ensimmäisenä varapuheenjohtajana jatkaa Timo Juurikkala (vihr.) Helsingistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat