Paikallisurheilu

Nurmijärven Uinnin uimarit kauhoivat ennätyksiä ja mitaleita

Laura Saarela urakoi neljässä lajissa lyhyen radan ennätyksensä ja saavutti kolme hopeamitalia Riihimäellä. Mukana kisoissa olivat myös Lyydia Leskinen ja Milja Korhonen.

Nurmijärven Uinnin uimarit saavuttivat lukuisia ennätyksiä ja useita mitaleita osallistuessaan maaliskuussa vilkkaasti kilpailuihin niin Vantaan Tikkurilassa, Tampereella kuin Riihimäelläkin.

Tikkurilassa ja Tampereella kyse oli 50 metrin radan ja Riihimäellä 25 metrin radan kilpailuista.

Ensin Nurmijärven Uinti osallistui 3. maaliskuuta 11 uimarin joukkueella isoihin Tikkurilan Tyr Vantaa Junior Meet -kilpailuihin. Kilpailuissa oli osallistujia kaikkiaan 40 seurasta yli 550 uimarin verran. Startteja oli viikonlopun aikana yli 2 200.

Nurmijärven Uinnin Aino Koskelo urakoi kaksi starttia ja teki molemmissa omat ennätyksensä. 200 metrin rintauinnissa hän saavutti pronssia T13-sarjassa ajalla 3:08,09 ja rikkoi samalla Ikäkausimestaruusuintien aikarajan.

Emma Sevenius teki kilpailuissa myös ennätyksiä ja saavutti pronssia T17-sarjan 200 metrin rintauinnissa ajalla 3:56,25.

Aino Kuusisto saavutti hopeaa T12-sarjan 400 metrin vapaauinnissa uudella ennätyksellä 5:26.23 ja myös teki toisessa startissaan ennätyksensä.

Tommi Myllynen ui upeasti ennätykset molemmissa lajeissaan ja sijoittui kuudenneksi P14-sarjan 200 metrin rintauinnissa ajalla 3:19.35.

10. maaliskuuta Nurmijärven Uinnin seitsemän uimaria osallistui Riihimäen Mikropolix-uinteihin. Mukana oli kaikkiaan yli 250 uimaria, jotka starttasivat kilpailuissa 800 kertaa.

Nurmijärven Uinnista Laura Saarela urakoi neljässä lajissa lyhyen radan ennätyksensä ja siinä sivussa saavutti kolme hopeamitalia. Mitalit tulivat T12-sarjassa 100 metrin selkäuinnissa ajalla 1:21,48, 200 metrin sekauinnissa ajalla 3:05,10 ja 100 metrin sekauinnista ajalla 1:24,60.

Jenni Raittinen paranteli myös ennätyksiään ja saavutti pronssia naisten sarjan 50 metrin rintauinnista ajalla 52,27.

Milja Korhonen teki ennätyksiä useassa startissa ja saavutti T12-sarjan 100 metrin selkäuinnissa sijan 5 ja 100 metrin perhosuinnissa sijan 6.

Niin ikään 10. maaliskuuta Tampereella järjestettyihin Manse-uinteihin osallistui seitsemän Nurmijärven Uinnin uimaria. Kilpailuissa startattiin yli 2200 kertaa yli 600 uimarin voimin.

Aino Kuusisto teki molemmissa starteissaan ennätyksensä ja sijoittui naisten sarjan 200 metrin perhosuinnissa sijalle 6 ajalla 3:01,95.

Alina Antila teki myös kaksi ennätystä ja rikkoi Ikäkausimestaruusuintien aikarajat 50 metrin perhosuinnissa ja 200 metrin vapaauinnissa. Myös muut uimarit tekivät ennätyksiään kilpailuissa.

Kilpailut osoittavat Nurmijärven Uinnin arvion mukaan sen, että talven harjoittelussa on tehty oikeita asioita ja uimarit ovat ottaneet hyviä kehitysaskelia.

– Tästä on hyvä jatkaa kevään harjoittelua kohti kesän kilpailuja, seurasta todetaan.

Seuran uimarit kisaavat maaliskuussa vielä Cetus Games -tapahtumassa Espoonlahdessa, Masters-mestaruuskilpailuissa Salossa ja Helsingin Mäkelänrinteessä Simmis-Uinneissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat