Paikallisurheilu

SB-Pron C-tytöt kevään SM-playoffeihin – joukkue sijoittui runkosarjassa kolmanneksi

Tältä näyttää SB-Pron C-tyttöjen joukkue. Kuvassa he toimivat SB-Pron Liiganaisten TPS-pelissä otteluemäntinä.

SB-Pron C-tyttöjen (2003–2004 syntyneet) joukkue selvitti tiensä kevään playoff-peleihin sijoittumalla lokakuun alussa alkaneessa kymmenen joukkueen runkosarjassa kolmannelle sijalle.

Sarjassa kaikki joukkueet kohtasivat toisensa kahdesti yhdeksässä sarjaturnauksessa, joissa kussakin kaikki pelasivat kaksi ottelua.

SB-Pron saldoksi tuli lopulta 12 voittoa, kaksi tasapeliä ja neljä tappiota.

Tappiot tulivat runkosarjan ykköselle PSS:lle (Porvoo) kahdesti, sarjakakkoselle SBS Wirmolle (Mynämäki) ja neloselle EräViikingeille (Helsinki) kerran.

Pistejakoon joukkue päätyi kerran sarjavitosen Northern Starsin (Espoo) ja kahdeksikon Classicin (Tampere) kanssa, jotka molemmat SB-Pro voitti toisessa kamppailussa.

Nämä samat joukkueet olivat vastassa myös sarjan päätöskierroksella Jyväskylässä, jossa ratkaistiin sarjan kannalta merkittäviä sijoituksia – kotiedun playoffin aloituskierrokselle tuovat sijat 1.–4. ja sijat 5.–6., joilla vielä pääsee suoraan playoffpeleihin sekä sijat 7.–8., jota kautta kevään pudotuspeleihin voi vielä selvitä aluesarjafinaalien kanssa pelattavien karsintapelien kautta.

Sijoille 9.–10. sijoittuneiden TPS:n (Turku) ja O2:n (Jyväskylä) osalta sarjakausi päättyi runkosarjaan.

SB-Pro varmisti sarjan kolmannen sijan jo aamun avauspelissä, jossa se taisteli oltuaan kahdesti maalin takaa-ajoasemassa lopulta 5–3-voiton espoolaisryhmästä Northern Starsista. Kyseessä oli jo joukkueiden kuudes kohtaaminen tällä kaudella ja kaikki pelit ovat olleet äärimmäisen tasaisia.

Runkosarjanpäätösottelussa SB-Prolla ei enää ollut sijoituksen suhteen panosta, toisin kuin vastassa olleella Classicilla. Nurmijärveläiset hankkituivat kuitenkin 2–0-johtoon, joka lopulta suli 2–2-tasapeliksi. Myös tämä ottelu oli joukkueiden välillä jo kuudes kauden aikana.

SB-Pro tuli sarjan aikana tunnetuksi tiukkojen otteluiden kääntämisestä voitoiksi: peräti kahdeksan ottelua päättyi yhden maalin erolla ja niistä seitsemässä Pro selvisi voittajaksi.

Ainoa maalin tappio tuli EräViikingeille (2–3).

Kovimpana yksittäisenä tuloksena voidaan pitää toiseksi viimeisellä sarjakierroksella otettua 3–2-voittoa SBS Wirmosta, joka avauskierroksen kahden tappion jälkeen oli voittanut sarjassa 13 ottelua peräkkäin.

SB-Pron pistepörssi SM-sarjassa kertoo joukkueen tasaisuudesta sekä siitä, että ratkaisijoita on löytynyt laajalla rintamalla.

Maalivahti Maria Viitala on kantanut torjuntavastuun 15 pelissä ja sijoittui maalivahtien tilastossa kolmanneksi torjuntaprosentillaan 86,05 prosenttia.

17.–18. maaliskuuta aluesarjojen parhaat ratkaisevat viimeiset kaksi playoffpaikkaa SM-sarjakaksikon OLS:n (Oulu) ja Classicin kanssa. Maanantaina 19. maaliskuuta selviävät pudotuspeliparit.

SB-Pro pääsee aloittamaan oman playoffsarjansa Arkadia-hallissa ja runkopäiväksi avauspeleille liitto on asettanut lauantain 24. maaliskuuta.

Pelipäivä ja kellonaika vahvistuvat ensi viikolla.

Otteluparista ensimmäisenä kaksi voittoa saavuttanut joukkue selviää välieriin.

C-tyttöjen joukkue on pelannut tukisarjana myös B-tyttöjen (2001–2002) Etelä-Suomen kilpasarjaa, jossa se on lohkokakkosena ja jo varmistanut SM-playoffkarsintapaikan ennen 17. maaliskuuta pelattavia viimeisiä otteluita.

Tuo karsinta pelataan myös 24. maaliskuuta, joten sinne on hälytetty apuvoimia SB-Pron C-haastajajoukkueesta, D-tytöistä sekä yhteistyöseura Lapin Veikoista, josta mukaan saadaan viisi B-ikäistä pelaajaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat