Paikalliset

”Ei jätä ketään kylmäksi” – 140 henkinen viihdekuoro esitää gospelpassion Nurmijärvellä

Viihdekuoro Buffo täyttää Klaukkalassa sijaitsevan Monikko-salin ensi viikon torstaina.

Monen musiikinystävän pääsiäisen viettoon kuuluu olennaisena osana J. S. Bachin Matteus- ja Johannes-passion musiikki, joka kertoo Raamatun pääsiäistapahtumat klassisen musiikin keinoin.

Nyt tämä koskettava pääsiäiskertomus kuullaan gospelmusiikin siivittämänä, yli sadan esiintyjän tulkitsemana Nurmijärven Monikko-salissa torstaina 22. maaliskuuta. Kello 19 alkavan tapahtuman lavalle nousee Pohjois-Euroopan suurin viihdekuoro Buffo johtajansa, tangokuningas Teijo Lindströmin johdolla.

Viihdekuoro Buffo aloitti toimintansa syksyllä 1999. Kuoro on kasvanut pienestä kahdenkymmenen laulajan ryhmästä suureksi showkuoroksi, jonka riveissä laulaa tällä hetkellä yli 140 laulajaa.

Buffon johtajana on alusta asti toiminut Teijo Lindström, joka on luonnollisesti mielissään kuoronsa menestyksestä.

– Kun aloitin työni 19 vuotta sitten, ei suunnitelmissani silloin ollut esiintyä täysille konserttisaleille, mutta olihan se kiva yllätys, hän naurahtaa.

– Tärkeintä on, että meillä esiintyjillä on hauskaa ja todella nautimme laulamisesta. Silloin sama tunne välittyy myös yleisölle katsomoon, hän jatkaa.

Viime kesänä Lindström kruunattiin tangokuninkaaksi Seinäjoen Tangomarkkinoilla.

– Silloin päätimme, että teemme jotakin huikeaa keväällä 2018 ja tuon ajatuksen seurauksena olemme nyt lähdössä esittämään sielukasta gospelpassiotamme, kuoronjohtaja kertoo.

Raamatun pääsiäiskertomusta johdattelee muhkea ja rouhea soulhenkinen gospelmusiikki. Lindström lupaa, ettei tämä passio jätä ketään kylmäksi.

– Itsekin olemme monet kerrat pyyhkineet kyyneleitämme harjoitusperiodimme aikana, joten uskon, että kuulijat todellakin pääsevät virittäytymään pääsiäistunnelmaan herkkien balladien ja iloisten soulrytmien mukana.

Viihdekuoro Buffon lisäksi konsertissa esiintyy joukko solisteja. Evankelistan roolissa kuullaan tenori Marko Kostiaista, Jeesuksena laulaa itse Lindström ja Maria Magdaleenan roolin tulkitsee sopraano Helena Suominen.

Suuri gospelpassio esitetään Klaukkalan Monikko-salissa to 22.3. klo 19. Liput tuntia ennen ovelta ja ennakkoon Lippupisteestä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat