Paikallisurheilu

Regions Cup alkoi NJS:n voitolla

JALKAPALLO M2 voitti, NJA A:lla teoriassa vielä mahdollisuus jatkoon.

Toppari Aapo Mäki pysäyttämässä Atlantiksen nopeajalkaista Dejan Teeniä, joka oli NJS:n puolustukselle todellinen riesa kahdella maalillaan.

Matti Murto

NJS on menestynyt Regions Cupissa hyvin ja tällä kaudella osallistuminen on yksin NJS M2:n harteilla, sillä liiton sarjoissa pelaavilla joukkueilla ei ole osallistumisoikeutta. Sarjatasoa ylempänä Kolmosessa pelaava Jokelan Kisa oli arvottu ensimmäiseksi vastustajaksi ja kotijoukkueeksi, mutta Jokelan tekonurmi oli liian jäisenä pelikelvoton, joten he pyysivät siirtämään ottelun Klaukkalaan.

Kisalla oli takanaan neljä lupaavaa harjoitusottelua, viimeksi voitto Tuusulan Palloseurasta maalein 4–1. NJS oli pelannut vain yhden harjoitusottelun. VPS Old Boysia vastaan tuli 0–4 tappio.

Alku oli M2:lle haastava, mutta siitä selvittiin. Taisteluilmettä riitti, mutta maaleja ei nähty. NJS-päädyssä siitä piti huolen muutaman kerran näyttävästi torjunut Otso Knuuttila.

Toisella jaksolla taistelu jatkui tasaisena ja viimein 66. minuutilla Vertti Karjalainen laukoi NJS M2:n johtoon. Karjalainen ennätti tehdä vielä toisenkin hiukan ennen päätösvihellystä pommittamalla 25 metristä kovaa ja kierteisesti maalivahdin sormenpäiden kautta verkkoon. 2–0 voitto on täsmälleen sama kuin edustusjoukkueella syyskuussa Jokelassa.

NJS A:n matka FC Interin vieraaksi Kupittaalle sujui huonosti, sillä 6–0 (4–0) tappio kavensi SM-loppusarjatoiveet minimiin. Inter oli joka suhteessa parempi ja ansaitsi voittonsa. Isäntien maalitehtailu alkoi jo ensi minuutilla, kun vaaralliseksi tiedetty Ansu Sherrif karkasi vasemmalta laidalta läpiajoon. Sherrif teki myöhemmin kaksi maalia lisää. Toisella puoliajalla NJS piti maalinsa puhtaana 35 minuuttia ja Inter viimeisteli kaksi vasta viimeisen kymmenminuuttisen aikana.

NJS:n maaliero kääntyi nyt miinukselle (16–20). Koossa on 9 pistettä. Jatkokarsintapaikasta kilpailee KaaPo, jolla on 3 pistettä enemmän, ja maaliero pysyi plussalla (20–15) huolimatta 2–0 tappiosta PK-35:lle. Viimeisellä kierroksella NJS:n vastustaja on jo varma putoaja ja motivaationsa kadottanut Honka (3 p.), joka hävisi TPS:lle 14–0.

KaaPo tulee lohkon voitosta taistelevan FC Espoon vieraaksi. Jatkoon pääsy vaatii KaaPon reilun tappion ja NJS:n murskavoiton. Ratkaisu tapahtuu lauantaina 24. maaliskuuta Klaukkalassa, jolloin FC Espoo–KaaPo tulos on jo tiedossa.

Talvisarjassa NJS oli hetken nolossa tilanteessa, kun Kolmoseen jäänyt Atlantis nousi kahden pelaajan alivoimalla tasoihin. Kriisi kuitenkin selvitettiin ja NJS voitti lopulta maalein 5–3 (3–1).

Tasaisen alun jälkeen 11. minuutilla Einari Moren kaadettiin ja Mikko Oinonen puski Markus Tukiaisen vapaapotkun maaliin. Tämä A-junnukolmikko jäi Turussa Interiä vastaan vaille tehoja. Obi Metzger tuikkasi 18. minuutilla maalin edustan ruuhkasta Atlantikselle tasoituksen.

Pian jakson puolivälin jälkeen tapahtui paljon: erotuomari näytti ensin Atlantiksen Cassianolle punaista ja pari minuuttia myöhemmin Konan Kouakou rikkoi kuudentoista alueella ja koki saman kohtalon. Emongo Osongo laukoi rangaistuspotkulla NJS:n johtoon, ja lisäsi pari minuuttia ennen taukoa johdon 3–1:een.

Kahden miehen ylivoima teki NJS:n laiskaksi. Toista puoliaikaa kului vain vartti, kun Dejan Teen piti NJS:n puolustusta pilkkanaan ja laukoi läpiajoista ensin kavennuksen ja sitten tasoituksen 3–3:een. NJS onnistui säilyttämään kasvonsa, kun ottelun loppuminuuteilla ensin Emongo Osongo teki 4–3 voittomaalillaan sopimuksensa kunniaksi ensimmäisen hattutemppunsa. Lopuksi B-junnu Vico Salminen maalasi päätösnumeroiksi 5–3. Molemmat maalit olivat mallikkaiden hyökkäysten tulosta. Joukkueesa pelasi laiturina myös Aziz Bahr.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat