Paikalliset

Kirkonkylän hammashoitolalle neljä vaihtoehtoa – kalleimman hinta 1,7 miljoonaa euroa

Arkisto/Päivi Tuovinen

Kirkonkylän hammashoitolalle on neljä eri sijaintivaihtoehtoa.

Nurmijärven kunnanhallitus päätti helmikuussa säilyttää hammashoitolapalvelut Kirkonkylässä.

Hammashoitola toimi aiemmin Aleksis Kiven tiellä As Oy Tuomaksen osakkeessa, joka kunta omistaa. Sisäilmaongelmien takia hammashoitola kuitenkin suljettiin viime keväänä ja sen toiminnot siirrettiin Rajamäelle ja Klaukkalaan.

Nyt esille on nostettu neljä eri vaihtoehtoa ja laskelmat siitä, mihin hammashoitolan voisi tulevaisuudessa sijoittaa.

Ensimmäinen vaihtoehto on sijoittaa Kirkonkylän hammashoitola niin sanotun Leenan-kodin vanhoihin tiloihin osoitteeseen Rajamäentie 9 C.

Kyseisessä paikassa on muun muassa riittävät huonekoot hammashoitolan rakentamiseksi. Paikka mahdollistaisi 6–7 hoitohuonetta. Lisäksi tilat ovat vapaat, pihalla on riittävästi pysäköintitilaa ja valoisista hoitohuoneista on hieno näköala.

Koska tila on riittävän iso, sinne olisi mahdollista siirtää Klaukkalan terveysaseman hammashoitolan toiminnot hoitoyksikköineen sekä yksi hoitoyksikkö Gunnarintieltä.

Tila vaatii kuitenkin laajan putki- ja ilmastointiremontin.

Tämän vaihtoehdon toteutus maksaa noin 770 000 euroa.

Toinen vaihtoehto on jatkaa hammashoitolan toimintaa nykyisissä tiloissa Aleksis Kiven tiellä. Tällöin taloyhtiön tulisi tehdä omat korjauksensa, kuten höyrysulku, ja kunnan saneerata hammashoitolan tilat kuntoon.

Kyseisen tilan etu on se, että kunnan omistama osake saataisiin käyttöön, myös parkkipaikkoja on kohtuullisen hyvin.

Haasteena tilassa on kuitenkin se, että hoitohuoneita saataisiin vain 3–4, jolloin yksikkö olisi varsin pieni.

Lisäksi tila vaatii yhteistyötä taloyhtiön kanssa, yhtiövastike nousee eikä hoitola ole terveysaseman yhteydessä.

Tämän vaihtoehdon toteutus maksaa noin 800 000 euroa. Summaan sisältyy muun muassa noin 520 000 euroa korjauskustannukset sekä hammashoitohuoneiden koneet asennuksineen. Myös tämän vaihtoehdon kohdalla suunnitellaan Klaukkalan terveysaseman hammashoitolan lakkautusta.

Kolmas vaihtoehto on sijoittaa Kirkonkylän hammashoitola niin sanottuun vanhan apteekin taloon Aleksis Kiven tie 9:ään. Nyt tiloissa toimii Kirkonkylän kotihoito.

Tilan haasteina ovat se, että tila on kooltaan pieni ja sokkeloinen, sinne mahtuu vain kolme hoitohuonetta ja pysäköintitilaa on niukasti.

Tila vapautuisi muutostöille vuoden 2019 lopulla.

Tämän vaihtoehdon kustannusarvio on 575 000 euroa.

Neljäs vaihtoehto on rakentaa hammashoitolalle uudisrakennus entisen Tuuliviirin päiväkodin paikalle Kirkonkylän Sairaalantien varteen. Kyseinen rakennus on tyhjillään ja päätetty purkaa.

Uudisrakennukseen voisi toteuttaa 6–7 yksikön hammashoitolan aputiloineen. Myös tässäkin tapauksessa Klaukkalan terveysaseman hammashoitola lakkautettaisiin.

Uudisrakennuksen kustannusarvio on 1,7 miljoonaa euroa. Lisäksi vanhan rakennuksen purkukustannukset ovat noin 60 000 euroa.

Kunnanhallitus päättää eri vaihtoehdoista maanantain kokouksessaan.

Lue myös: Kunnanhallitus päätti: Hammashoitola säilyy Kirkonkylässä

Kirkonkylän hammashoitolan kohtalosta päätetään pian – kunnanjohtaja kannattaa lakkautusta

Suunnitelma: Kirkonkylän hammashoitola lakkautetaan kokonaan

Tausta

Alun perin hyvinvointilautakunta päätti, että sisäilmaongelmista kärsivän Kirkonkylän hammashoitolan tiloihin tehtäisiin täydellinen saneeraus.

Hammashoitola on ollut suljettuna viime keväästä saakka. Toiminnot siirrettiin pääosin Rajamäelle, mutta myös Klaukkalaan.

Kunnanjohtaja Kimmo Behm päätti käyttää lautakunnan päätöksestä otto-oikeutta, mikä tarkoitti sitä, että kunnanhallitus käsitteli asian uudelleen.

Kunnanhallituksen helmikuisen päätöksen myötä hammashoitolapalvelut säilyvät Kirkonkylässä.

Samalla päätettiin, että kunnanhallitukselle tuodaan eri vaihtoehtojen laskelmat siitä, mihin hammashoitola tulevaisuudessa oikein sijoittuu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat