Urheilu

Miro Heiskanen ahmi minuutteja ja iski maalin makeassa JYP-voitossa – "Samanlainen startti myös Jyväskylään"

Kuvituskuva

Helsingin IFK kaatoi maanantai-iltana jääkiekon Liigassa JYPin 4–1 -lukemin puolivälieräsarjan neljännessä ottelussa ja tasoitti sarjan 2–2:een.

Puolustaja Miro Heiskanen oli jälleen yksi HIFK:n avainhahmoista. Heiskanen teki helsinkiläisten avausmaalin. Maali oli Heiskaselle hänen uransa ensimmäinen pudotuspeleissä. Heiskanen riemuitsi pelin jälkeen enemmän kuitenkin koko joukkueen suorituksesta. HIFK oli maanantaina todella hyvä.

– Mun mielestä oli hyvä matsi meiltä. Saimme hyvän startin ja pelasimme läpi ottelun hyvin. Kyllä tämä varmasti helpottaa sinne Jyväskylään lähtöä, Heiskanen sanoi ottelun jälkeen.

HIFK oli alusta alkaen niskan päällä. JYP ei saanut kahden ensimmäisen erän aikana edes kunnollisia maalintekopaikkoja ja muutenkin ne olivat maanantaina kovin vähissä. Heiskasen mielestä alku muutti koko peliä.

– Saimme tällä kertaa ne maalit siihen alkuun ja se helpotti pelaamista. Lähdimme tähän peliin kovempaa kuin kolmeen aiempaan ja hyvä alku auttoi pelin loppuun asti, Heiskanen sanoi.

Heiskanen kellotti jälleen hirvittävän peliajan. Nuori puolustaja oli jäällä maanantaina 22 minuuttia ja 31 sekuntia. Se oli selvästi eniten kaikista HIFK-pelaajista.

– Ihan hyvin jaksoi. Varsinkin kolmannessa erässä tuli pitkiä pyörityksiä ja siinä sai sitten vähän levähtää, mutta ihan hyvin jaksoi, Heiskanen sanoi peliajastaan.

HIFK:n "sotasuunnitelma" on Heiskasen mukaan aivan samanlainen keskiviikkona Jyväskylässä. Tuolloin pelataan sarjan viides ottelu.

– Samanlainen startti pitää saada sinne. Kovaa painetta ja kiekkoa maalille vaan. Sitten vaan laitetaan kiekot sisään paikoista. Sillä se aukeaa, Heiskanen suunnitteli.

Heiskanen ei nostanut isoa numeroa uransa ensimmäisestä pudotuspelimaalistaan.

– Ainahan se on kiva tehdä maaleja, mutta en mä nyt sitä minään merkkipaaluna ajattele. Se oli tärkeä maali jengille ja siinä mielessä se oli hyvä, Heiskanen sanoi.

Teksti: Ville Hirvonen (@hirvonenville), Helsingin jäähalli.

LUE MYÖS: Juhani Tyrväinen palasi terävästi HIFK-paitaan

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat