Paikalliset

Kunta kyllästyi jatkuviin tieongelmiin – Klaukkalantie muutetaan eteläeurooppalaiseksi kävelybulevardiksi, Vaskomäestä tulee parkkiluola

Tämä näky on pian historiaa. Autot siirretään Klaukkalantieltä pois kävelybulevardin tieltä.

Riikka Jokinen

Pitkään jatkuneet Klaukkalan tieongelmat saattavat pian olla historiaa. Nurmijärven kunta suunnittelee nimittäin Klaukkalantien muuttamista osittain kävelybulevardiksi. Kunnan tie- ja rakennusinsinööri Ykä Kymäläinen vahvistaa Nurmijärven Uutisille, että tieto pitää paikkansa.

– Kyllähän tässä on hampaita kiristelty ja päätä isketty seinään kun olemme pohtineet, miten Klaukkalaa vaivaavat tieongelmat saataisiin ratkaistua lopullisesti, Kymäläinen tunnustaa.

Suunnitelmissa on muuttaa Klaukkalantie eteläeurooppalaiseksi kävelybulevardiksi Lepsämäntien ja Kirkkotien surullisen kuuluisan kiertoliittymän väliseltä matkalta. Kymäläisen mukaan tämä tarkoittaa niin katusoittajia, suihkulähteitä kuin bulevardin varteen suunniteltuja mojito-baareja.

– Uskomme vahvasti, että tieongelmista päästään kun siirrämme autot kokonaan pois osasta Klaukkalantietä. Kun ei tarvitse murehtia liikennevaloista, kiertoliittymistä eikä ruuhkautuvista autoletkoista, ei tarvitse miettiä niihin liittyviä ongelmiakaan, Kymäläinen summaa.

Tieongelmista päästään kun siirrämme autot kokonaan pois osasta Klaukkalantietä."

Uuteen kävelybulevardiin liittyy oleellisesti myös pitkään tyhjillään seissyt vanha S-Marketin tontti. Kymäläisen mukaan kunta on käynyt tiiviitä neuvotteluja tontin omistavan HOK-Elannon kanssa kaikessa hiljaisuudessa.

– Nyt neuvottelut ovat tuottaneet tulosta, joten suunnitelmat voidaan tuoda julkisuuteen. Kunta vuokraa HOK-Elannolta kyseisen tontin, jotta se ja tontin kupeessa oleva Vaskomäki voidaan louhia ja muuttaa mittavan kokoiseksi parkkiluolaksi, Kymäläinen paljastaa.

Kunnan ajatuksena on, että autot ohjataankin tulevaisuudessa parkkiluolaan, josta päästää siirtymään suoraan kävelybulevardin eteläiseen päähän.

Muutostyöt on tarkoitus aloittaa mahdollisimman pian, jotta muun muassa huonot muistot Nurmijärven omaksi Länsimetroksikin kutsutusta Kirkkotien kiertoliittymätyömaasta voidaan siirtää syrjään.

– Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että koko kiertoliittymä unohdetaan, Kymäläinen selventää.

Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, kävelybulevardin avajaisia on tarkoitus viettää juhlavin menoin ensi keväänä 1. huhtikuuta.

– Tiedostamme kunnassa, että tämänkaltainen Klaukkalan kehittäminen todennäköisesti aiheuttaa suurta kateutta kirkonkyläläisissä ja rajamäkeläisissä. Moni varmasti kysyykin, miksi Klaukkala? Miksei Rajamäki tai Kirkonkylä? Mutta ei hätää, kunnassa on myös suunnitelmia Rajamäen ja Kirkonkylän suhteen, joten kateudelle ei kannata antaa sijaa. Tässä ei suosita Klaukkalaa muiden kylien ohi. Työt vain täytyy aina aloittaa jostain, Kymäläinen muistuttaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat